Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Одні мають обідати, інші чекати? На Любешівщині думають, як забезпечити безконтактність у дитсадках

Обмеження перевищують можливості.

Фото slk.kh.ua.

Одні мають обідати, інші чекати? На Любешівщині думають, як забезпечити безконтактність у дитсадках

Щоб дотриматися передбачених умов перебування дітей у дошкільних закладах, потрібні надзусилля і ресурси

Навіть для десяти дітей важко забезпечити безконтактне перебування у дошкільному закладі. Про це інформує сайт Любешівської ОТГ.

Відповідно до плану уряду виходу з карантину, дошкільні навчальні заклади не зобов'язані відновлювати роботу, якщо не готові до прийняття вихованців, не мають достатньо засобів захисту та інших необхідних речей для убезпечення дітей. Головною умовою функціонування таких закладів є відповідність санітарно-гігієнічним нормам.

За словами завідуючих та медперсоналу дитячих садочків, повністю забезпечити виконання протиепідемічних заходів та максимально убезпечити дитину у дошкільних закладах неможливо. Перш за все, кількість дітей має бути обмеженою - до 10; потрібно забезпечити кожну групу безконтактними термометрами; є проблема у забезпеченні засобами індивідуального захисту (зміна кожні 3 години), та придбанні дезінфікуючих засобів (антисептиків, одноразових паперових рушників), окрім того утилізація використаного потребує додаткових людських та фінансових ресурсів.

За словами завідуючих та медперсоналу дитячих садочків, повністю забезпечити виконання протиепідемічних заходів та максимально убезпечити дитину у дошкільних закладах неможливо.

Як пояснюють працівники ДНЗ, забезпечити безконтактне перебування дітей в групі навіть у випадку, якщо їх буде не більше 10, неможливо. Здійснити адаптований прийом їжі теж, адже страва холоне, розтягується час прийому їжі. Є ризики неможливості убезпечити дітей від нещасних випадків і від контакту, бо за правилами, одні мають обідати, інші чекати на свою чергу, а ще інші – перебувати в  кімнаті. Окрім того, ряд працівників закладу, які мають хронічні захворювання, або ж знаходяться у зоні ризику за віком, мають бути відсторонені від роботи. 

В управлінні гуманітарної політики Любешівської селищної ради повідомили, що роботу садочки відновлять лише після закінчення карантину. Причиною цьому є невтішна динаміка зростання захворюваності на COVID-19 на Волині. Адже, як відомо, область опинилася серед тих, де не знято карантинні обмеження.

Telegram Channel