Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Ринки в очікуванні: підтримка від ФРС, зростаюча нафта, суперечки США з Китаєм

Не всі наважуються прогнозувати, як буде розвиватися ситуація після часткового скасування карантинних заходів.

Фото Pixabay.

Ринки в очікуванні: підтримка від ФРС, зростаюча нафта, суперечки США з Китаєм

Деякі країни поступово почали виходити з карантину. Інші країни поспішно приймають повторні карантинні заходи, побоюючись другої хвилі. Є й такі держави, які починають поступово знімати обмеження незважаючи тисяч нових випадків заражень

Паралельно з цим ринки продовжують жити в режимі нервозності: ФРС оголосила про готовність підтримувати фондовий ринок в США, скільки буде потрібно; Китай і США знову виходять на стежку торговельної війни; ринок нафти демонструє обережний оптимізм, але наскільки його вистачить – незрозуміло.

Разом з тим, пандемія продовжує буянити, переключившись на країни Південної Америки. Та й в США або Росії залишається відкритим питання, як буде розвиватися ситуація після часткового скасування карантинних заходів.

Дізнатися новини валютного ринку, що стосуються деяких пар, дізнатися котирування і статистичні дані ви можете на сайті акредитованих банків або сайті InstaForex.

Трильйони від регулятора

Голова ФРС заявив, що регулятор буде підтримувати американський фондовий ринок до тих пір, поки цього вимагатимуть зовнішні обставини. Мова, зрозуміло, йде про вірус і його вплив на економіку. Пан Пауелл заявив, що підтримку фондовий ринок буде отримувати, як мінімум, до розробки вакцини.

Новий пакет грошових вливань від ФРС, якщо його затвердить Сенат, означатиме ще кілька трильйонів надрукованих грошей і можливе послаблення долара.

Нафта отримує підтримку

Разом з тим, «чорне золото» отримує помірну підтримку. По-перше, країни обмежують видобуток в рамках домовленостей ОПЕК ++. По-друге, Китай продовжує запускати нафтопереробні заводи. Потужності економіки також ростуть (за винятком галузей, що використовують авіаційний бензин). Від зростання цін на нафту, по крайней мере, зараз, можуть отримати підтримку залежать від вуглеводнів валюти.

США і Китай знову сперечаються

Трамп продовжує в усіх бідах звинувачувати Китай, натякаючи на те, що ніякі торговельні угоди його не цікавлять і не в змозі покрити збитки, завдані його країні. Китай, у свою чергу, тисне на Австралію, обмежуючи ввезення австралійських товарів і демонструючи, що Піднебесна не терпітиме критики на свою адресу. Не виключено, що найближчим часом США і КНР почнуть вводити обопільні обмеження та санкції, що призведе до нового витка торгового протистояння з відповідними наслідками для країн, що розвиваються і ризикових активів.

Telegram Channel