Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Чи відкриють у Нововолинську дитячі садки

За увесь період в місті взято 706 заборів матеріалу на виявлення вірусу COVID-19 методом ПЛР, в тому числі за останню добу – 8.

Фото Pixabay.

Чи відкриють у Нововолинську дитячі садки

Як відомо, Волинь не потрапила до переліку областей, яким дозволено перейти на другий етап пом’якшення карантину. Саме тому ні громадський транспорт, ні дитсадки на територіїі щонайменше до 1 червня не працюватимуть

Хоча уряд і дозволив з 25 травня відкрити дитсадки, але у кожній області рішення про це ухвалює обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за певних умов.

Насамперед, чи почнуть приймати дошкільні заклади дітей, залежить від епідеміологічної ситуації у кожному регіоні. У Нововолинську розглядають можливість поновлення роботи дитячих садочків, але лише після створення там безпечних умов для дітей. Спочатку мають з’ясувати кількість дітей, яка буде там перебувати, зокрема, під час літніх канікул. Тоді, відповідно до встановлених протиепідемічних заходів, будуть комплектуватися групи.

 27 травня у Нововолинську зареєстровано 72 випадки захворювань на Covid-19, які підтверджені лабораторно. 49 людей одужали. 5 випадків летальні.

Нагадаємо, під час роботи дитсадків потрібно вимірювати температуру як працівникам садка, так і дітям. Окрім цього, передавати дитину вихователю слід на вулиці, а не у приміщенні, щоб уникнути скупчення людей. У закладі повинні бути встановлені дезінфектори, а також забороняється використання м’яких іграшок, багаторазових рушників, килимів із довгим ворсом тощо.

Щодо захворювання в шахтарському місті на коронавірус, то за останню добу тут методом ПЛР підтверджено три нові випадки коронавірусної хвороби. П’ятеро людей одужали.

Станом на 11.00 год. 27 травня у Нововолинську зареєстровано 72 випадки захворювань на Covid-19, які підтверджені лабораторно. 49 людей одужали. 5 випадків летальні.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel