Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Поляк намагався провезти через «Ягодин» товар вартістю понад півмільйона гривень

Прихований товар мають конфіскувати та ще й призначать штраф, 100 відсотків вартості незадекларованого.

Фото Держмитслужби.

Поляк намагався провезти через «Ягодин» товар вартістю понад півмільйона гривень

Під виглядом чайників ввозив в Україну зволожувачі повітря

18.05.2020 року в зону митного контролю м/п «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби по напрямку «в’їзд в Україну» заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина Республіки Польща. Про це повідомила 27 травня  Волинська митниця Держмитслужби. Чоловік повідомив, що везе електричні чайники, а сам віз зволожувачі повітря.

Чоловік повідомив, що везе електричні чайники, а сам віз зволожувачі повітря.

В результаті проведення повного митного огляду була встановлено невідповідність переміщуваного товару товаросупровідним документам та виявлено 600 одиниць незадекларованого товару, (зволожувачі повітря торгової марки Deerma Humidifier) загальною вартістю 600 тисяч гривень.

 

 Таким чином громадянин Республіки Польща намагався незаконно, з приховуванням від митного контролю, ввезти товар на митну територію України. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, відповідно ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацією прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Санкція статті передбачає конфіскацію прихованого  й штраф у розмірі 100 відсотків вартості незадекларованого товару.
  
Telegram Channel