Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ковельські депутати просять держвладу виділити місту 17 мільйонів гривень

Недовиконання доходів за січень-квітень становить у Ковелі 13,9 млн гривень. 

Фото Ковельської міськради.

Ковельські депутати просять держвладу виділити місту 17 мільйонів гривень

Звернення про державну дотацію як компенсацію втрат бюджету прийняли на четверговій сесії

Обранці Ковельської міської ради звернулися до державної влади, зокрема до голови парламенту Дмитра Разумкова, до прем'єра Дениса Шмигаля та Голови Асоціації міст України Віталія Кличка з проханням поповнити бюджет міста дотацією. Рішення направити звернення прийнято сьогодні, 28 травня, на сесії Ковельської міськради, повідомляє сайт цієї ради.

«Керуючись статтею 142 Конституції України та відповідними положеннями Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», просимо компенсувати бюджету міста 16,8 млн гривень втрат доходів та додаткових витрат шляхом надання додаткової дотації», – мовиться у тексті звернення.

«Керуючись статтею 142 Конституції України та відповідними положеннями Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», просимо компенсувати бюджету міста 16,8 млн гривень втрат доходів та додаткових витрат шляхом надання додаткової дотації», – мовиться у тексті звернення. Своє прохання депутати аргументують тим, що карантинні заходи, викликані COVID-19, призведуть до втрати понад 15 відсотків бюджетного фінансового ресурсу, водночас йдеться про непередбачені витрати, що у рази перевищили наявні обсяги фінансування резервного фонду бюджету міста.

Також звертають увагу на передбачене звільнення на період з 1 березня по 30 квітня 2020 року платників плати за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності та платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Втрати бюджету міста становлять 7,0 млн гривень.

Запроваджені відповідними постановами Кабінету Міністрів України заходи щодо припинення діяльності господарюючих суб’єктів призведуть до втрат лише податку з доходів фізичних осіб в сумі 8,9 млн гривень, а пропоновані законодавчі зміни стосовно звільнення від оподаткування доходів медичних працівників ще збільшать втрати бюджету на 0,9 млн гривень.

Всього втрата доходів бюджету міста і непередбачені витрати складуть до кінця 2020 року 16,8 млн гривень. Підтвердженням неминучості розбалансування бюджету і суттєвого скорочення запланованих витрат, включаючи видатки захищених статей, є недовиконання доходів за січень-квітень на 13,9 млн гривень. 

Telegram Channel