Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Які акумулятори підійдуть для електротранспорту?

Основний принцип правильного використання акумулятора — не залишати його на тривалий час.

Фото aks.ua.

Які акумулятори підійдуть для електротранспорту?

Акумулятор є спеціалізованим пристроєм для накопичення енергії. Його можна заряджати багато разів і це забезпечить безперервність і автономність роботи системи, в якій він задіяний. Без працездатної батареї жоден сучасний електротранспорт не зможе функціонувати. Саме вона подає постійний струм, необхідний для роботи багатьох компонентів в мотоциклах або автомобілях.

Щоб надалі джерело живлення працювало правильно і без перебоїв, необхідно регулярно перевіряти і заряджати його.

Основний принцип правильного використання акумулятора — не залишати його на тривалий час, а тим більше в розрядженому стані. Щоб надалі джерело живлення працювало правильно і без перебоїв, необхідно регулярно перевіряти і заряджати його. Невикористана батарея розрядиться через деякий час і швидко вийде з ладу.

Які типи акумуляторів для електротранспорту використовують?

Свинцево-кислотна батарея

Це сама стара технологія, яка може бути задіяна в електрообладнанні. Недолік полягає в тому, що батарея має рідкий електроліт, який з часом випаровується. Цей тип елементів живлення вимагає постійного контролю за рівнем рідкого наповнювача, принаймні, один раз в місяць. Безсумнівною перевагою цього акумулятора є його низька ціна. Підходить для старих моделей транспорту, які не перевантажені електронікою.

AGM акумулятори 

Це акумулятори нового типу. Їх конструкція трохи складніше, ніж у батарей попереднього виконання. Вони складаються з позитивних і негативних пластин, між якими знаходиться склопластик. Пластини — це спеціальні стільники, в яких електроліт вбирається. При покупці нової батареї AGM ми отримуємо повністю розряджений накопичувач енергії, упакований в герметичний контейнер. Перед використанням його потрібно самостійно зарядити. Перевага AGM накопичувачів в довговічності, тому вам не потрібно змінювати їх часто. За робочою напругою найчастіше зустрічаються 12-вольтові батареї і 6-вольтові батареї

Гелеві акумулятори

Добре працюють на електротранспорті, який має багато додаткових гаджетів (наприклад, навігація, система АБС або ручки з підігрівом). Силікагель виконує роль електроліту, звідси і їх назва. Висушений гель дає можливість працювати акумулятору в різних просторових положеннях, а не тільки у вертикальному.

Літій-іонні акумулятори

Відрізняються неймовірною легкістю. Вони ідеально підходять для транспорту і систем, де важлива мінімальна вага. Не містять кислот, тому їх можна розміщувати в будь-якому положенні без ризику витоку. Характеризуються тривалим терміном служби і високою швидкістю зарядки. Але на жаль, це найдорожчі з усіх типів батарей.

Telegram Channel