Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Спалах COVID-19 в Здолбунівському інтернаті: оприлюднили результати службового розслідування

Комісія визначила чотири напрямки відповідальності за поширення  інфекції.

Фото rv.gov.ua.

Спалах COVID-19 в Здолбунівському інтернаті: оприлюднили результати службового розслідування

Нагадаємо, в закладі інфіковано 28 людей, з них - 11 працівників та 17 підопічних

У Рівненській ОДА оприлюднили результати розслідування спалаху COVID-19 в Здолбунівському інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів. Відповідно до розпорядження голови ОДА Віталія Коваля головою комісії визначено першого заступника Сергія Подоліна.

За результатами службового розслідування встановлений нульовий пацієнт. Джерелом інфікування стала працівниця закладу, яка принесла інфекцію ззовні. Жінка була госпіталізована у важкому стані до Рівненської ЦМЛ. Наразі її стан нормалізувався, найближчим часом йде на виписку.

Джерелом інфікування стала працівниця закладу, яка принесла інфекцію ззовні.

Також, як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін під час щоденного брифінгу, комісія визначила чотири напрямки відповідальності за поширення  інфекції. Перший – це притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника закладу. У свою чергу, директору інтернату рекомендовано притягнути до відповідальності осіб, які відповідали за безпеку перебування на території закладу під час карантину. Директору департаменту соціального захисту населення ОДА вирішити питання притягнення до дисциплінарної відповідальності причетних працівників.

Також порушено дисциплінарне провадження стосовно керівника департаменту соціального захисту населення ОДА.

Начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник додав, що ПЛР-тестування в Здолбунівському інтернаті проводилось у всіх осіб із симптомами ГРІ.  У двох працівників закладу симптоми були відсутні, тому вони мали право відмовитися від обстеження і перебувають на самоізоляції. Наразі персонал закладу працює вахтовим методом, по 14 днів кожна зміна. В інтернаті продовжує діяти КПП.

Telegram Channel