Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Винороб зберігає вино на дні моря, щоб надати унікального смаку

Вартість однієї пляшки такого вина буде приблизно 100 євро, або 139 доларів.

Фото agronews.ua.

Винороб зберігає вино на дні моря, щоб надати унікального смаку

Іван Сімонік, винороб з Словенії, став автором унікальної техніки, що сприяє дозріванню вин

Шістсот пляшок вина були поміщені в глиняні судини і відправлені на морське дно. Про це повідомляє world-wine, пише agronews.ua.

Одне з ігристих вин під назвою «Посейдон» залишили на глибині тридцяти метрів, там температура води становить 12-13 градусів, це як раз те, що потрібно для ідеального дозрівання і подальшого зберігання.

Одне з ігристих вин під назвою «Посейдон» залишили на глибині тридцяти метрів, там температура води становить 12-13 градусів. 

Морська вода знаходиться в постійному русі, і це стало альтернативою старим способам, що забезпечує дозрівання ігристого вина.

Вартість однієї пляшки такого вина буде приблизно 100 євро, або 139 доларів. У разі успіху, винороб і новатор Іван Сімонік побудує льох для ігристого вина на дні Адріатичного моря.

Telegram Channel