Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині виявили майже сотню нелегальних сміттєзвалищ

Місця видалення відходів не відповідають вимогам екологічної безпеки.

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції Поліського округу.

На Рівненщині виявили майже сотню нелегальних сміттєзвалищ

Екологи оштрафували винних за ці порушення, а це в основному представники органів місцевого самоврядуванн

Працівники Державної екологічної безпеки Поліського округу виявили на Рівненщині майже сотню нелегальних місць викиду побутових і будівельних відходів. Протягом місяця вони перевіряли, як органи місцевого самоврядування і місцеве населення дотримуються вимог природоохоронного законодавства.

У результаті екологи з’ясували, що місця видалення відходів не відповідають вимогам екологічної безпеки, зокрема, не організовано централізованого їх збору і вивезення, відсутні контейнери і схеми санітарного очищення населених пунктів, не визначено виконавців послуг, що призводить до утворення несанкціонованих сміттєзвалищ, їх самозагоряння з подальшим горінням чадного газу. Це особливо актуально в осінньо-весняний період.

Інспектори направили приписи і звернення головам міських, селищних і сільських рад, головам райдержадміністрацій щодо впорядкування сміттєзвалищ на підконтрольних територіях і ліквідації стихійних. 

Екологи оштрафували винних за ці порушення, а це в основному представники органів місцевого самоврядування.

Також інспектори направили приписи і звернення головам міських, селищних і сільських рад, головам райдержадміністрацій щодо впорядкування сміттєзвалищ на підконтрольних територіях і ліквідації стихійних.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel