Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Яку роботу волинські лісівники називають ювелірною

Ліс мало посадити - його треба виростити.

Фото Пресслужба ДП «Колківське ЛГ».

Яку роботу волинські лісівники називають ювелірною

Робота відповідальна, важлива, яку потрібно виконувати дбайливо та обережно – майже ювелірно. Що за робота, запитаєте ви? Є у лісівників обов’язок – доглядати за молодим лісом. Фахівці називають – «догляд за лісовими культурами»

 

 Ліс може вирости сам – скажете ви. Так, може, але тоді він буде малопродуктивним. Тому більшість лісів в Україні мають штучне походження, а сам процес вирощування лісу довготривалий та клопіткий. Про інформує пресслужба ДП «Колківське ЛГ».

Щорічно навесні та восени працівники Колківського лісгоспу проводять роботи із висаджування лісу. В 2020 році було проведено відтворення лісів на площі 312 га, в тому числі садіння на площі 156 га. Для порівняння: у 2019 році площ лісу працівники ДП «Колківське ЛГ» відтворили на 387 гектарах, з яких вручну посаджено 136 га.

Минулого року було проведено догляд за лісовими культурами на 855 гектарах при плані 800 га.

Але робота лісівника не закінчується весняною посадкою. Насправді – тільки розпочинається.  Щоб ліс зростав впродовж багатьох років, потрібно дбати за молоденькими лісопосадками, створюючи сприятливі умови для росту та розвитку тендітних насаджень, викошуючи бур’яни, трав’янисту рослинність та поросль малоцінних порід.

 

 У перші роки такі площі просапують, а надалі – до справи беруться працівники, які прокошують ділянки з насадженнями ручним або механізованим способом. Повільно, акуратно проходячи кущорізами між молодими пагонами, вміло зрізуючи бур’яни, лісівники формують бажаний склад і густоту насаджень.

До слова: минулого року було проведено догляд за лісовими культурами на 855 гектарах при плані 800 га. В 2020 році вже проведено догляд на 150 гектарах. Роботи тривають.

Пресслужба ДП «Колківське ЛГ».

Джерело: Пресслужба ДП «Колківське ЛГ».
Telegram Channel