Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівнянин, який намагався вбити суддю, зберігав у гаражі десять тисяч одиниць зброї

Нині власник арсеналу перебуває під вартою (ілюстративна світлина).

Фото Pixabay.

Рівнянин, який намагався вбити суддю, зберігав у гаражі десять тисяч одиниць зброї

Сьогодні, третього червня, слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури області було вручено підозру 45-річному зловмиснику

Сьогодні, третього червня, слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури області вручили підозру жителю Рівного, який вчинив замах на вбивство судді, а також зберігав у гаражі 10200 одиниць зброї та боєприпасів.

Відтак, 45-річний рівнянин підозрюється у вчиненні замаху на умисне вбивство, скоєне способом небезпечним для життя багатьох осіб та з хуліганських мотивів за ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 7 ч. 2 ст. 115 КК України.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 25 лютого торік близько другої ночі 45-річний рівнянин прийшов до будинку 57-річного судді та упевнився, що той перебуває вдома. Після цього він здійснив понад десять пострілів із автомата: спочатку по відеокамері, а потім — по фасаду будинку та вікнах кімнати, де саме відпочивав власник. Крім того, зловмисник кинув на подвір’я гранату «РГД-5», яка підірвалася неподалік вхідних дверей.

Відтак, 45-річний рівнянин підозрюється у вчиненні замаху на умисне вбивство, скоєне способом небезпечним для життя багатьох осіб та з хуліганських мотивів за ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 7 ч. 2 ст. 115 КК України.

Крім того, 16 та 17 грудня 2019 року слідчі слідчого управління, криміналісти, працівники управління карного розшуку, спеціалісти-вибухотехніки ГУНП та експерти Рівненського НДЕКЦ провели санкціонований обшук у гаражному приміщенні кооперативу, яким користувався 45-річний рівнянин.

За результатами слідчих дій у гаражі було виявлено та вилучено: 70 корпусів гранат і запалів до них, 27 електродетонаторів, 6 тротилових шашок, 4,5 кг тротилу, 2 кг пластиду, один саморобний радіокерований вибуховий пристрій, 11 РПГ, 28 ВОГ, один підствольний гранатомет, 16 пістолетів, 5 револьверів, 4 пістолети-кулемети, 8 автоматів Калашникова, 5 гвинтівок, одна СВД, одна гладкоствольна рушниця та понад 10000 набоїв різних калібрів. Результати експертиз частини зброї до поліції вже надійшли, деякі – іще на виконанні. 

Тож зловмиснику також повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
Наразі підозрюваний у скоєному не зізнається та жодних показань не надає. Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває.  Максимальне покарання, яке може загрожувати чоловікові за скоєне – довічне позбавлення волі.

Нині ж 45-річний житель Рівного перебуває під вартою за підозрою у вчиненні підпалу автомобіля 16 грудня торік. Кримінальне провадження за цим фактом слідчі слідчого управління скерували до суду. Крім того, Рівненським міським судом чоловіку винесено вирок за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України. Патрульні поліцейські у 2018 році виявили у його автомобілі зброю: перероблений пістолет із двома магазинами, спорядженими 16-ма патронами. Нещодавно суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на три роки. Втім, вирок ще не набув законної сили.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel