Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі виявили випадки фіктивності  щодо послуги «муніципальна няня»

Соціальна служба перевіряє, чи няня зареєстрована як підприємець.

Фото kovelrada.gov.ua.

У Ковелі виявили випадки фіктивності щодо послуги «муніципальна няня»

Зокрема батьки уклали договір з «муніципальною нянею», фактично ж доглядали дітей їхні бабусі та дідусі

Під час проведення обстежень було виявлено ряд обставин, що свідчать про фіктивність надання послуг «муніципальна няня». Це, зокрема, встановлення місця проживання отримувача послуги, яке відмінне від місця надання послуг, визначеного у договорі; відсутність надавача послуг за місцем їх здійснення у визначений у договорі час; а також були виявлені випадки, коли надання послуг з догляду за дітьми, батьки яких уклали договір з «муніципальною нянею», фактично здійснювали їхні бабусі та дідусі тощо. Про це інформує Софія Сагаль, начальник управління соціального захисту населення Ковельської міськради.

При виявленні подібних фактів, наголосила Сагаль, відшкодування вартості послуг «муніципальна няня» буде припинено.

Чиновниця також зауважила, що в ковельчан виникають запитання та непорозуміння з приводу тлумачення положень відповідних нормативно-правових актів. Тож звертає увагу, що Пункт 2 Порядку відшкодування вартості послуг з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», затвердженого Постановою КМУ від 30.01.2019 року № 68, містить чітке і повне визначення поняття «муніципальна няня».  Це будь-яка фізична особа-підприємець (КВЕД 97.00, КВЕД 88.91) або юридична особа (КВЕД 78.20, КВЕД 85.10), яка надає послугу з догляду за дітьми. Іншої «муніципальної няні» немає і бути не може. Тому у договорі повинно бути чітко і ясно визначено особу «муніципальної няні», яка відповідає вимогам Порядку.

«Муніципальна няня» – це будь-яка фізична особа-підприємець або юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми.

В управлінні просять подавати пакет документів з належно оформленим договором про здійснення догляду за дітьми, де чітко визначити період та час надання послуг, оскільки перевіряють раціональність використання грошей. Зокрема, це найбільше стосується отримувачів допомоги, які уклали договір з «муніципальною нянею», що надає послуги одночасно кільком сім’ям.

Telegram Channel