Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку прибирали береги Сапалаївки (Фото, відео)

Збирали сміття на території, яка не охоплена комунальними службами.

Фото Олександра ПІЛЮКА.

У Луцьку прибирали береги Сапалаївки (Фото, відео)

Загальноміська толока стартувала від мосту, що поблизу дитячої залізниці

Попри набридливий дощик, до неї долучилося кілька сотень людей. Працівники Палацу учнівської молоді, гімназії №4, дитячої залізниці, міськради, інших установ та організацій впорядковували  та очищали від сміття русло та прибережну захисну смугу річки.

Необхідно проводити такі заходи. Годину попрацювали – і прибрали берег Сапалаївки!

–      5 червня у світі святкується День охорони навколишнього середовища, – сказала очільниця відділу екології Луцькради Оксана Лисак. – Ми вирішили відзначити його не святковими заходами, нагородженням кращих екологів, громадських природоохоронців, а наданням допомоги навколишньому середовищу. У нашому місті її особливо потребує річка Сапалаївка.

Після дощів у русло потрапило багато гілок, стовбурів дерев, кульків, іншого побутового сміття. У результаті утворилися затори, вода затоплює підвали житлових будинків. Тому й, за словами очільниці відділу екології, вирішили під час толоки не лише впорядкувати береги і водоохоронну зону Сапалаївки, а й очистити русло, водостоки. Як повідомила Оксана Лисак, прибирання здійснювалося на території, яка не охоплена комунальними службами – від вулиці Чехова і до гирла річки, вулиці Набережної. За її словами, цього дня буде прибрано  майже 5 кілометрів території.

– Хочу подякувати всім, хто взяв участь у толоці, – сказав радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. – Вважаю, що необхідно проводити такі заходи. Годину попрацювали – і прибрали берег Сапалаївки.

Telegram Channel