Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Як фінішував «Велодень-2020»

3 червня світова велоспільнота відзначала Всесвітній день велосипеда.

Фото прес-служби центру «Спорт для всіх».

Як фінішував «Велодень-2020»

Захід провели в режимі он-лайн

Цього разу більшість заходів, що традиційно на Рівненщині проводить обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», у зв’язку із пандемією змінили свій формат. Не став винятком й улюблений багатьма рівнянами Велодень. Це щорічне свято, яке об’єднує тисячі велосипедистів, незалежно від їх кваліфікації, стилю їзди, щоденного кілометражу і віку.

Оскільки життя внесло свої корективи у проведення масових заходів, цьогоріч організатори запропонували всім бажаючим індивідуально долучитись до проведення Велодня. Світлини потрібно було розмістити на сторінці обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», де шляхом голосування і визначали переможців у кожній із 4-х номінацій.

Слід відзначити, що така ідея була активно підтримана велоспільнотою краю. Адже учасники «Велодня-2020» створили 120 дописів у різних номінаціях. А до голосування долучилась15-тисячна аудиторія вболівальників.

Учасники «Велодня-2020» створили 120 дописів у різних номінаціях. А до голосування долучилась15-тисячна аудиторія вболівальників. 

Отож переможцями визнано: в номінації «Велошарм»: Ганну Медяну з Корецького району, Наталію Шевчук з Рівного і Наталію Бенцал із Сарненського району; в номінації «Мій велодень»: Олену Ясковець та Оксану Ковальову з Корецького району, Богдана Мурзова з Рокитнівського району; в номінації «Велосім’я»: родини Ткачуків (м. Корець), Омельчуків (м. Березне) і Поліщуків (м. Рівне); в номінація «Велокоманда»: збірна відділу культури, молоді і спорту Рокитнівської райдержадміністрації, молодіжна рада «Ідея» (м. Радивилів) і велоклуб «Велошок» (м. Корець).

Вибір дати підбиття підсумків теж став не випадковим. Адже саме 3 червня світова велоспільнота відзначала Всесвітній день велосипеда. 12 квітня 2018 року ООН ухвалила резолюцію про його проведення і закликала держави приділяти належну увагу розвитку велоструктури в стратегіях розвитку регіонів.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel