Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Мінфін обіцяє значне зниження ціни на газ для населення

Зараз ціна газу становить більше 4 тисяч, тоді як на ринку ціна – 2275 гривень.

Фото pixabay.com.

Мінфін обіцяє значне зниження ціни на газ для населення

Ціну знизять завдяки співробітництву з МВФ та впровадженню ринкового механізму її встановлення

Ціна на газ для населення в наступному опалювальному сезоні в Україні буде знижена завдяки співробітництву з Міжнародним валютним фондом та впровадженню ринкового механізму її встановлення. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, пише rubryka.com з посиланням на пресслужбу відомства.

«Зараз є всі підстави вважати, що ми пройшли складний кризовий етап в економіці. Буде встановлено ринковий механізм формування ціни на газ. Зараз ціна більше 4 тисяч, тоді як на ринку ціна – 2275 гривень. Таким чином, ціна на газ в період опалювального сезону для населення буде знижена», – зазначив Марченко.

Виділеним траншем МВФ у розмірі 5 млрд доларів Україна зможе покрити близько 8% дефіциту держбюджету, а також профінансувати виплати зарплат, пенсій, доплат лікарям та виплати соціально незахищеним категоріям населення. 

За його словами, виділеним траншем МВФ у розмірі 5 млрд доларів Україна зможе покрити близько 8% дефіциту держбюджету, а також профінансувати виплати зарплат, пенсій, доплат лікарям та виплати соціально незахищеним категоріям населення.

Так, кредит від МВФ не тільки позитивно вплине на економіку держави, каже міністр, але й відкриває двері для України в питанні отримання макрофінансової допомоги від Європейської Комісії та кредиту від Світового банку, що дозволить не тільки виконати бюджет цього року, але і зменшити навантаження на гаманці українців.

Telegram Channel