Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

РЕЦЕПТИ ВІД СНІГУРОНЬКИ

Валентину Савош, актрису обласного театру ляльок, більшість дітей і дорослих знають як Снігуроньку. Майже тридцять років вона грала цю роль на всіх новорічних ранках, які відбувалися у ляльковому театрі...

Валентину Савош, актрису обласного театру ляльок, більшість дітей і дорослих знають як Снігуроньку. Майже тридцять років вона грала цю роль на всіх новорічних ранках, які відбувалися у ляльковому театрі. Була помічницею Діда Мороза, рідного чоловіка Петра, котрий «морозує» на святах з часу заснування театру (в останні роки цю роль виконує донька, актриса драмтеатру). Помічницею і порадницею є Валентина Іванівна для чоловіка й у житті і доброю господинею в домі, двері якого завжди відкриті для гостей.
Пані Валентина на кухні, каже, дотримується принципу, щоб страва була не тільки смачна, поживна, а й гарно оформлена. Любить готувати, як жартують доньки, «з викрутасами».
Пропонуємо кілька рецептів від Снігуроньки.


САЛАТ «НАСОЛОДА»
Банка консервованих ананасів, два-три варених яйця, курятина, сир голландський, банка консервованої кукурудзи, пучок зеленої цибулі, майонез.
Ананаси, яйця, куряче м’ясо, сир голландський ріжемо кубиками. Цибулю подрібнюємо, додаємо кукурудзу, підсолюємо. Усе змішуємо і заправляємо майонезом.

М’ЯСНИЙ РУЛЕТ
Три пачки вермішелі «Мівіна» заливаємо кип’ятком, щоб розбухла, додаємо півкілограма м’ясного фаршу, три сирих яйця, перець, сіль, приправи до смаку. Масу перемішуємо, викладаємо на дошку, розрівнюємо, кладемо всередину сосиску (або варене яйце), загортаємо у вигляді батона. Запікаємо у духовці 30—40 хвилин. Перед подачею на стіл розрізаємо.

КОЛОДЯЗЬ З НАЛИСНИКІВ
Готуємо рідке тісто на налисники. Смажимо млинці. Викладаємо на них начинку: обсмажуємо натерту моркву і подрібнену цибулю, шампіньйони, подрібнене варене яйце. Робимо налисники. Викладаємо їх у формі цямрини колодязя (квадратом). Посередині ставимо миску з соусом «Сацибелі» чи будь-яким іншим.

ГРАНАТОВИЙ «БРАСЛЕТ»
Ставимо на тарілку пляшку з-під шампанського і починаємо «танцювати» від неї — викладати шарами і перемазувати майонезом продукти — ковбасу (її можна замінити оселедцем чи подрібненою курячою грудинкою), покришену зелену або ріпчасту цибулю, потерті на тертку варені моркву і червоний буряк. Зверху — шар майонезу, на який викладаємо по діагоналі зерна граната. Коли необхідні продукти викладені, забираємо пляшку. Утворюється «браслет».

РУЛЕТИКИ З КРАБОВИХ ПАЛИЧОК
Крабові палички кинути у кип’яток. Через кілька хвилин витягнути, розгорнути. У середину вкласти тоненьку сосиску, загорнути паличку. Вмочити у кляр (борошно змішане з яйцем) і підсмажити на сковороді.
Telegram Channel