Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
За травень Волинський рибоохоронний патруль оштрафував браконьєрів на 20 тисяч гривень

Найбільш нетерплячі поплатилися.

Фото VolynFishPatrol.

За травень Волинський рибоохоронний патруль оштрафував браконьєрів на 20 тисяч гривень

По 10 червня триває нерестова заборона на озерах та водосховищах Волинської області

З 11 червня рибу буде дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Про це інформує Волинський рибоохоронний патруль, підбиваючи підсумки діяльності тих, хто не витримав періоду заборони.

У період з 1 по 31 травня державними інспекторами рибоохорони проведено 39 рибоохоронних рейдів та викрито 253 порушення природоохоронного законодавства, з яких – 46 грубі (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Також складено 187 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).
📌Крім цього, оформлено 19 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

47 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

«За даний період на порушників накладено 19 754 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 22 897 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 58 кг водних біоресурсів. Також вилучено 47 од. заборонених знарядь лову та ще 131 од. – за актами безхазяйного майна. Із безгосподарських сіток вилучено та випущено у природне середовище 41 кг водних біоресурсів, попереджено збитків на суму 5 746 грн.», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 47 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Telegram Channel