Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Карантин не завадив волинському університету провести міжнародну конференцію (Фото, відео)

ІV Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Фізична активність і якість життя людини».

Фото Олександра ПІЛЮКА.

Карантин не завадив волинському університету провести міжнародну конференцію (Фото, відео)

На базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася ІV Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Фізична активність і якість життя людини»

Для участі в конференції зареєструвалися 120 викладачів, які представляли 45 закладів вищої освіти України, Польщі, Білорусі, Словаччини, Чехії. Активними учасниками заходу було понад 70 осіб.

Конференція відбулась у режимі онлайн.

Варто зазначити, що з 2017 року міжнародна науково-практична  конференція «Фізична активність і якість життя людини» відбувалася на базі практик табору «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки у селі Світязь Шацького району, але цьогорічна пандемія коронавірусу внесла корективи. Відтак, конференція відбулась у режимі онлайн.

 

 На початку заходу ректор Лесиного вишу Анатолій Цьось привітав усіх учасників та подякував співорганізаторам конференції – Університету Яна Длугожа в Ченстохові (Польща), Університету Павла Шафарика (Словаччина), Університету Яна Євангеліста Пуркінє в Усті-над-Лабем (Чехія), Поліському державному університету в Пінську (Білорусь), Університету імені Яна Кохановського в Кельцах (Польща).

 

 Також ректор подякував закладам вищої освіти, представники яких доєдналися до конференції, та привітав викладачів і студентів факультету фізичної культури, спорту та здоров’я СНУ імені Лесі Українки з 50-річчям від дня створення факультету.

Тематика конференції – унікальна, адже фізична активність і якість життя людини – це саме те, що визначає емоційне ставлення людини до навколишнього середовища і сприйняття дійсності.

За словами Анатолія Васильовича, тематика конференції – унікальна, адже фізична активність і якість життя людини – це саме те, що визначає емоційне ставлення людини до навколишнього середовища і сприйняття дійсності.

«Цьогоріч на конференції зібрався досить потужний міжнародний колектив науковців, які тією чи іншою мірою вирішують питання покращення якості життя людини через фізичну активність. Звичайно, онлайн-режим не настільки ефективний, як режим очної конференції, але це  найкраще з того, що зараз можна запропонувати», – зазначив Анатолій Цьось.

Онлайн-режим не настільки ефективний, як режим очної конференції, але це  найкраще з того, що зараз можна запропонувати.

Місією конференції було залучити науковців до обґрунтування місця і значення фізичної активності в поліпшенні якості життя людини.

Науковці працювали за сімома напрямами:

– Генезис понять «фізична активність», «якість життя» людини.

– Компоненти якості життя людини.

– Фізична активність і здоров’я.

– Фізична активність у способі життя людини.

– Програми фізичної активності.

– Фізична активність як чинник якості життя людини.

– Фізична активність у фізичній реабілітації та соціальній адаптації.

Тези наукових доповідей учасників конференції згодом опублікують в електронному збірнику матеріалів. За результатами конференції всі учасники отримають сертифікати про участь у заході, програми конференції та збірники тез доповідей в електронному вигляді.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel