Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
11 мешканців Рівненщини зловили на крадіжці газу

Втручання газовикам легко розпізнати за наявністю характерних механічних пошкоджень.

Фото Горинь.Інфо.

11 мешканців Рівненщини зловили на крадіжці газу

Порушники мусять виплатити майже 770 000 гривень

Із початку цього року фахівці Сарненського відділення АТ «Рівнегаз» виявили 11 випадків несанкціонованого відбору природного газу, в тому числі і втручання у роботу лічильника газу з пошкодженням пломб. Про це інформує сайт «Горинь.Інфо».

Відповідно до законодавства, за крадіжку газу порушникам були нараховані відшкодування за завдані державі збитки, сума яких становить майже 770 000 гривень.

Порушення роботи лічильника важко приховати. 

– Порушення роботи лічильника важко приховати. Втручання легко розпізнати за наявністю характерних механічних пошкоджень на відліковому механізмі і пломбах. А також, за підробленими пломбами, якими споживачі не рідко намагаються замінити пошкоджені оригінальні пломби,– розповідає начальник Сарненського відділення АТ «Рівнегаз» Василь Дебелий.

Після зафіксованого факту втручання у роботу лічильника споживач зобов’язаний оплатити завдані державі збитки за незаконне використання блакитного палива.

Розрахунок суми збитків проводиться згідно з Кодексом газорозподільних систем, де враховується кількість прописаних у приміщенні людей, кількість підключених газових приладів та розмір опалювальної площі.

Telegram Channel