Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинь: зарплати в легкій промисловості – нижче середньої

В легкій промисловості зайнята невелика кількість волинян - лише 2,5 тис осіб.

Фото meta-inform.

Волинь: зарплати в легкій промисловості – нижче середньої

Щорічно у другу неділю червня в Україні відзначають професійне свято працівники легкої промисловості. У 2019 році у цій сфері діяльності Волині працювало 2,5 тис. осіб, або 6,4% загальної чисельності працюючих у промисловості області

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника становила 6868 грн або 79,3% середнього рівня в економіці області.

У минулому році підприємства з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів області реалізували продукції на 730,6 млн.грн, що склало 3% у загальнодержавному обсязі реалізації легкої промисловості.

У минулому році підприємства з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів області реалізували продукції на 730,6 млн.грн, що склало 3% у загальнодержавному обсязі реалізації легкої промисловості. У виробництві окремих видів продукції частка регіону була вагомішою за середньообласний показник. Зокрема, виробниками області виготовлено майже 19% жіночих брюк та бриджів, більше 9% спідниць та спідниць-брюк, 8% жіночих блуз, сорочок, жакетів та блейзерів, чоловічих комбінезонів з нагрудниками виробничих та професійних, вироблених в Україні.

У розвиток легкої промисловості з початку інвестування станом на 31 грудня 2019 року вкладено 401,6 тис.дол США прямих іноземних інвестицій. Основною країною-інвестором було Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії. Крім того, у 2019 році підприємства цього виду діяльності освоїли 43,3 млн.грн капітальних інвестицій.

Джерело: Управління статистики у Волинській області.
Telegram Channel