Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Світязь поки зась. Ляшко назвав області, де безпечно відпочивати в Україні

Курорт Сергіївка на Одещині.

Фото vsviti.com.ua.

На Світязь поки зась. Ляшко назвав області, де безпечно відпочивати в Україні

У чотирьох регіонах зараз відкрито все, і українці можуть відправитися туди на відпочинок

На тлі пандемії коронавірусу в Україні безпечно можна відпочивати мінімум у чотирьох областях, де показники захворюваності відповідають критеріям, задекларованим урядом. Як заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24», в цих областях зараз відкрито все, і українці можуть відправитися туди на відпочинок, передає «Дзеркало тижня».

«Відкрито все зараз в областях, в яких показники відповідають критеріям, задекларованих урядом. Тобто можна поїхати в Одеську, Херсонську область, Запорізьку, Миколаївську, і відпочивати в Україні», - сказав Ляшко.

Також він нагадав, що з 15 червня відкриваються зовнішні авіаперельоти.

«Євросоюз каже також, що з 1 липня відкриє для нас свої кордони для іноземних громадян третіх країн, якщо ці країни дотримуються певних епідеміологічних норм», - додав головний санітарний лікар.

Тобто можна поїхати в Одеську, Херсонську область, Запорізьку, Миколаївську, і відпочивати в Україні», - сказав Ляшко.

Попри те, що карантин України поступово послаблюють, масковий режим скасовувати ще не збираються. За словами Максима Степанова, стратегія, яку обрало МОЗ – це стратегія стримування, але це жодним чином не скасовує масковий режим і дотримання соціальної дистанції.

Telegram Channel