Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Буряк торішнього врожаю роздають безкоштовно

Порівняно з минулим роком, ціни на буряк впали в 14-15 разів!

Фото east-fruit.com.

Буряк торішнього врожаю роздають безкоштовно

У торгових групах періодично з'являються оголошення про прохання забрати залишок буряка торішнього врожаю «хоча б безкоштовно»

Попри активне збирання раннього буряка врожаю 2020 року, на ринку країни як і раніше досить багато пропозицій столового буряка врожаю 2019 року. Якість продукції переважно залишається високим, але попит на буряк практично відсутня. Про це повідомляє greenpost.press з посиланням на EastFruit.

У торгових групах періодично з'являються оголошення про прохання забрати залишок буряка торішнього врожаю «хоча б безкоштовно». А все тому, що овочівники вже готують холодильники для ранньої продукції нового врожаю. 

На оптових ринках країни середні оптові ціни на старий буряк коливаються від 1 грн / кг до 1,7 грн/кг, при цьому продавці кажуть про дуже низький попит. 

На оптових ринках країни середні оптові ціни на старий буряк коливаються від 1 грн / кг до 1,7 грн/кг, при цьому продавці кажуть про дуже низький попит. Для порівняння, ціни на старий буряк у червні 2019 року досягали 15 грн/кг, тобто ціни на буряк за рік впали в 14-15 разів!

Ціни на ранній буряк врожаю 2020 року також ще не радують українських фермерів — вони коливаються в межах від 4 до 7 грн/кг. Тобто вони зараз нижче, ніж торік можна було виручити за реалізацію старої продукції.   

Telegram Channel