Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Туриста шукали всю ніч, а його… вбила блискавка

Під час грози залишайтеся вдома!

Фото 24tv.ua.

Туриста шукали всю ніч, а його… вбила блискавка

Трагедія сталася на вершині гори Ґрофа (1748 м)

Вночі 13 червня у Карпатах загинув 26-річний турист зі Львова.

Як повідомила пресслужба Управління ДСНС в Івано-Франківській області у фейсбуці, 12 червня він разом з товаришем піднімавсяна гору Ґрофа (1748 м). Недалеко від села Осмолода Рожнятівського району їх застала гроза, під час якої вони втратили зв’язок один з одним і розійшлися. Один з туристів прийшов на місце зустрічі, про яке вони заздалегідь домовилися, а іншого не було.

Недалеко від села Осмолода Рожнятівського району їх застала гроза, під час якої вони втратили зв’язок один з одним і розійшлися.

Зниклого чоловіка шукали всю ніч і знайшли вранці на вершині Ґрофи без ознак життя.

Місцевий рятувальник Віктор Худяк у публіку «Туристичні Карпати» повідомив, що туриста вбила блискавка.

«Туристи проігнорували елементарні правила безпеки в горах. Сходження почали після 20:00 з будиночка між горою Ґрофа і Кінь Грофецький. Речі залишили в будинку. Перед цим пройшла потужна гроза. Уже о 20:30 – 21:00 видно було наближення наступної бурі. Хмари збиралися і було чути грім, я за цим спостерігав з с. Осмолода. Близько 21:30 гроза вже наблизилася до г. Ґрофа... А далі був дзвінок до рятувальників, приблизно о 23:00 і пояснення туриста, що товариш не повернувся, а його відкинуло блискавкою у бік, після чого він зійшов 24до хати. Сьогодні рятувальники знайшли тіло загиблого з явними ураженнями блискавки, на відстані 10 – 15 м від вершини», – описав він цю подію.

Джерело: https://www.facebook.com/MNSIFR/posts/3004546576331824
Telegram Channel