Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Недобір озимих зернових культур складе до 50 відсотків

Значна зрідженість посівів, слабкий та нерівномірний розвиток рослин позначається як на їхній продуктивності, так і валових зборах зернової продукції.

Фото agronews.ua.

Недобір озимих зернових культур складе до 50 відсотків

В окремих районах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей стан озимих культур залишається доволі складним

Внаслідок несприятливих погодних умов, в деяких областях стан озимих культур залишається складним. Зокрема, в окремих регіонах Лісостепу втрата зернових може станвити 10-15%, а в південній частині Степу – 50% і більше. Про це інформує SuperAgronom, пише agronews.ua.

Микола Солодушко, завідувач лабораторії агробіологічних ресурсів озимих зернових культур Синельниківської селекційно-дослідної станції Інституту зернових культур НААН України, повідомив, що в північній частині Степу та в окремих областях Лісостепу величина біологічного врожаю більшості сортів пшениці озимої, які висівалися в оптимальні строки після кращих попередників, може становити від 6 до 7,7 т/га; після непарових попередників — від 3,3 до 5,1 т/га.

Господарський урожай буде нижчим за біологічний щонайменше на 10-15%, а в разі несприятливих умов збирання різниця у кількості вирощеного та зібраного зерна може бути значно вищою. 

Також, зазначається, що господарський урожай буде нижчим за біологічний щонайменше на 10-15%, а в разі несприятливих умов збирання різниця у кількості вирощеного та зібраного зерна може бути значно вищою.

В окремих районах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей стан озимих культур залишається доволі складним. Значна зрідженість посівів, слабкий та нерівномірний розвиток рослин позначається як на їхній продуктивності, так і валових зборах зернової продукції у регіоні.

Загальний недобір озимих зернових культур може скласти до 50% і більше. Проте це значною мірою буде залежати від подальших погодних умов.

Telegram Channel