Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Лісівники області грейдерували понад 200 км лісових доріг

Волинь-нова

Лісівники області грейдерували понад 200 км лісових доріг

Лісові шляхи потребують вчасного якісного догляду. Тому утримання їх у належному стані – на постійному контролі лісогосподарських підприємств

За останні 10 років  на Волині збудовано понад 600 км лісових доріг.

У кожному лісгоспі приділяють цій роботі значну увагу. Необхідні заходи здійснюються протягом року.

 

 Щоб визначити потреби, працівниками підприємств проводиться інвентаризація лісових доріг.

За потреби в окремих місцях зроблено підсипання щебенево-гравійною сумішшю.

В результаті з початку 2020-го держлісгоспами області проведено грейдерування понад 200 км лісових доріг. За потреби в окремих місцях зроблено підсипання щебенево-гравійною сумішшю.

Уже традиційно у лісгоспах відгукуються на такі потреби громад. Лісівники надають допомогу як у грейдеруванні доріг місцевого значення, так і відновлюють ті лісові дороги, що нерідко стають єдиним зручним сполученням між віддаленими селами.

 

 Зокрема нещодавно роботи із грейдерування місцевих доріг проводилися у Гуто-Боровенській ОТГ Камінь-Каширського р-ну – на прохання громади відгукнулися у ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Постійною є така робота у ДП «Маневицьке ЛГ». Нещодавно було проведено грейдерування досить затребуваної у громаді лісової дороги сполученням Маневичі – Вовчецьк. Протяжність дороги становить 9,1 км. Грейдерування тут відбувається не менше 5 разів на рік.

 

 

Джерело: ДП «Камінь-Каширськагроліс»
Telegram Channel