Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
До України прибули 150 військових інструкторів з Канади (Фото)

Що значить справді дружня країна...

Фото зі сторінки ЗС Канади в Україні у Facebook.

До України прибули 150 військових інструкторів з Канади (Фото)

Близько 90 солдатів ЗС Канади (більшість з яких належить до 1-го полку Канадської королівської кінної артилерії) приєднаються до своїх 60 колег, які уже перебувають в Україні

До України прибула друга частина вже дев’ятої ротації Оперативної об’єднаної місії ЗС Канади «UNIFIER».

Про це в понеділок, 15 червня, інформують у фейсбуці ЗС Канади в Україні, повідомляє Новинарня.

«Почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович, командуючий оперативною групою підполковник Раян Стімпсон і сержант-майор Кріс Рігбі привітали близько 90 солдатів, які прибули з Трентона (Онтаріо) у Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького у неділю пообіді», – йдеться в повідомленні.

Солдати, які прибули, зараз перебувають на обов’язковій 14-денній ізоляції, перш ніж долучитися до місії.

Зазначається, що близько 90 солдатів ЗС Канади (більшість з яких належить до 1-го полку Канадської королівської кінної артилерії) приєднаються до своїх 60 колег, які уже перебувають в Україні.

Солдати, які прибули, зараз перебувають на обов’язковій 14-денній ізоляції, перш ніж долучитися до місії.

У кінці березня уряд Канади через коронавірус заявив, що зменшить із 200 до 60 свій контингент інструкторів в Україні в рамках операції UNIFIER. Уся навчальна діяльність канадських сил в Україні була припинена у зв’язку з поширенням COVID-19.

Довідково:

У рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття з українськими військовими та представниками силових відомств.

За цей час через канадське навчання пройшли понад 17 тисяч українських воїнів.

В рамках навчальної операції UNIFIER Збройні сили Канади надають допомогу в нарощуванні потенціалу особового складу українських військ на підтримку зусиль України зі збереження суверенітету, безпеки та стабільності. Термін її роботи — до кінця березня 2022 року.

 

 

 

Telegram Channel