Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Активіста Стерненка зобов'язали проходити домашній арешт у військовій частині. Втім, згодом передумали

Сергія прийшли підтримати під залу суду сотні людей.

Фото із сторінки Сергія Стерненка у Facebook.

Активіста Стерненка зобов'язали проходити домашній арешт у військовій частині. Втім, згодом передумали

Підозрюваний оприлюднив рішення суду на своєму телеграм-каналі

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для активіста Сергія Стерненка - цілодобовий домашній арешт строком на 60 діб. Судове засідання тривало понад 18 годин, передає Lb.ua.

Телефонував слідчий. Прокурор подав клопотання про зміну адреси відбування домашнього арешту з прописки на адресу проживання. Що заважало це зробити одразу — невідомо.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм.

«Суд виніс постанову обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб», - написав він у фейсбуці.

Активіст заявив, що ухвалу суду неможливо виконати, оскільки захід в ньому зазначено, що відбувати запобіжний захід підозрюваний повинен за місцем прописки.

«Цілодобовий домашній арешт ... АЛЕ за адресою прописки - у військових частинах, куди мене навіть не пустять. Хоча вони знають, що я живу в Києві! Це визначення НЕМОЖЛИВО виконати», - зазначив активіст.

«Потім прокурори будуть говорити, що я не виконую умови домашнього арешту і просити вже утримання під вартою. Сказати що це цирк, то не сказати нічого», - додав він.

Оновлення 23:12. Сергій Стерненко відправився до будинку генпрокурора Ірини Венедиктової, щоб запитати її, як виконувати постанову Шевченківського районного суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це він написав у Facebook

«Їдемо до Ірини Венедиктової на Круглоуніверситетську 18/2. Будемо питати, як виконувати це ідіотське рішення суду», - зазначив Стерненко.

Пізніше на сторінці активіста з'явилося відео, на якому Стерненко рве на шматки і викидає судове рішення, «тому що воно нікчемне».

«У судді була інформація, що я живу в Києві, і її давав прокурор, і клопотання було про те, щоб дати мені запобіжний захід, можливо, за адресою в Києві, але вони дали рішення, що я повинен відбувати домашній арешт в Одесі на вулиці Приморська, 37, - там перебуває загін прикордонників. Я прямо бачу, як я приходжу до прикордонників і кажу їм: «Добрий день, я тут живу» ...

Ми просили суддю роз'яснити це рішення - він втік, ми просили прокурора роз'яснити це рішення - він втік. Але якщо я не виконаю це судове рішення, значить, я порушу покладені на мене обов'язки. Значить, прокурор прийде в суд і скаже, що дивіться, що Стерненко не виконав рішення суду з запобіжного заходу. Наступний за тяжкістю запобіжний захід, який можна просити - це лише утримання під вартою ...» - сказав Стерненко і порвав постанову суду.

Зранку він написав: «Телефонував слідчий. Прокурор подав клопотання про зміну адреси відбування домашнього арешту з прописки на адресу проживання. Що заважало це зробити одразу — невідомо». 

Telegram Channel