Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинські працедавці перерахували на соціальні потреби майже 1,8 мільярда гривень єдиного внеску

Через карантин, сплати зменшилися.

Фото: www.uvecon.ua

Волинські працедавці перерахували на соціальні потреби майже 1,8 мільярда гривень єдиного внеску

У квітні і травні поточного року надходження єдиного внеску склали понад 91 відсоток проти аналогічних показників 2019 року

За підсумками п’яти місяців 2020 року на Волині сплачено 1 мільярд 768 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У квітні і травні поточного року надходження єдиного внеску  склали понад 91 відсоток проти аналогічних показників 2019 року. 

«Оскільки частина підприємців, котрі не здійснювали діяльність через карантин, тимчасово звільнено від сплати єдиного внеску, нині фіксуємо деякий спад надходжень цього платежу. Однак, варто віддати належне тим працедавцям. котрі в умовах коронакризи зберігають робочі місця та дбають про соціальний захист найманих працівників і суспільні інтереси», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських податківців підкреслила, що у нинішніх складних економічних умовах держава особливо потребує коштів для виконання своїх зобов’язань перед пенсіонерами та  незахищеними верствами населення.

Оскільки частина підприємців, котрі не здійснювали діяльність через карантин, тимчасово звільнено від сплати єдиного внеску, нині фіксуємо деякий спад надходжень цього платежу.

«Маю велику надію, що представники соціально відповідального бізнесу залишатимуться надійними партнерами держави в питанні виконання своїх зобов’язань перед бюджетом Зі свого боку фахівці податкової служби  завжди будуть помічниками порядних платників податків, забезпечуючи якісний податковий супровід та консультування бізнесу», - підсумувала Світлана Савчук.  

Нагадаємо, відповідно до внесених змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)  тимчасово за періоди з 1 по 31 березня, з 1 квітня по 30 квітня та з 1 травня по 31 травня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску «за себе» фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю.

Джерело: ДПС у Волинській області
Telegram Channel