Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненські перевізники вийшли на акцію протесту

Учасники акції зазначили, що дозвіл на відновлення міжобласних, міських і внутрірайонних перевезень у деяких районах області ситуацію не врятує.

Фото прес-служби Рівненської ОДА.

Рівненські перевізники вийшли на акцію протесту

Вони протестували проти заборони перевозити пасажирів

У Рівному в понеділок зранку під приміщенням облдержадміністрації зібралися сотні водіїв і перевізників. Паркувальні місця були повністю заповнені автобусами з наклеєними плакатами: «Наші діти також хочуть їсти!», «Не обмежуйте наші права», «Досить знущатися!», «Не душіть малий і середній бізнес», «Дайте роботу», «Ми будемо боротися» та іншими.

Таким чином учасники акції влаштували протест проти заборони відновлювати перевезення пасажирів. Вони передали місцевій владі звернення з вимогою відновити роботу громадського транспорту по всій області. Адже за 3 місяці карантину втратили гроші, роботу. А тим часом перевезення пасажирів на їх маршрутах здійснюють «нелегали».

– Це вже крик душі. Далі буде ще важче повернутись у цей бізнес, – говорить президент громадської організації «Союз перевізників України» Валентин Демчук. – Нелегальні перевізники зайшли на ринок, його освоюють... І доходить до того, що уже їздять за графіком.

Учасники акції, зокрема, зазначили, що дозвіл на відновлення міжобласних, міських і внутрірайонних перевезень у деяких районах області ситуацію не врятує. Адже основним їх заробітком є перевезення пасажирів до Рівного і назад. А дозволів на такі маршрути наразі немає.

Ці перевізники і водії чесно дотримувались вимог карантину 3 місяці і дивились, як на їх маршрутах працюють нелегали. Тепер вони хочуть привернути увагу до себе ось такою акцією. 

Звернення про відновлення роботи громадського транспорту також є одними з найчисельніших на «гарячу лінію» в облдержадміністрації.

– Про проблеми перевізників ми говорили не раз. Уже двічі зверталися до Кабінету Міністрів з пропозиціями, зокрема, щоб дозволили перевезення в кількості 50 відсотків місць для сидіння, – говорить начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Федір Мисюра. – Ці перевізники і водії чесно дотримувались вимог карантину 3 місяці і дивились, як на їх маршрутах працюють нелегали. Тепер вони хочуть привернути увагу до себе ось такою акцією.

Але, на жаль, відновити легальні перевезення по всій області наразі не дозволяють показники рівнів захворюваності.

Як сказав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін, вони готують звернення до Кабінету Міністрів з проханням все ж дозволити відновити внутрішньообласні перевезення в режимі 50 відсотків від кількості сидячих місць. Відповідне рішення того ж дня прийняла обласна комісія технолого-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, станом на понеділок було локально відновлено пасажирські перевезення у 9-ти районах, де показники захворюваності на COVID-19 за тиждень були нижчими, ніж 12 випадків на 100 тисяч населення. Це, зокрема, Демидівський, Дубенський, Дубровицький, Зарічненський, Радивилівський, Корецький, Млинівський, Гощанський і Здолбунівський райони.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel