Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
 5,5 мільйона гривень штрафу сплатили волиняни за порушення обігу підакцизних товарів

ДПС Волині застерігає підприємців від зловживань.

Фото: Дебет-кредит.

5,5 мільйона гривень штрафу сплатили волиняни за порушення обігу підакцизних товарів

З початку року на Волині проведено 76 фактичних перевірок господарюючих суб’єктів, які реалізують підакцизну продукцію

В ході перевірок встановлено 134 порушення норм чинного законодавства, - інформує управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Волинській області.

Оскільки за допущені порушення при реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального до платників податків застосовано понад 5.5 мільйона гривень штрафних санкцій, в Головному управлінні ДПС у Волинській області застерігають підприємців від зловживань в подальшому.

Зокрема, в ході контрольно-перевірочних заходів волинські податківці встановили 22 факти роздрібної торгівлі підакцизною групою товарів без наявності ліцензій та 7 випадків реалізації і зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка (мають місце випадки зберігання алкоголю в тарі Bag in Box). 8 разів податківці фіксували факти продажу тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Підприємці також допускають продаж алкоголю і цигарок за цінами, що не відповідають встановленим, – зафіксовано 41 таке порушення, а також реалізують горілчані напої на розлив у місцях, що не мають статусу суб’єкта господарювання ресторанного господарства, встановлено 6 таких випадків.  

Зокрема, в ході контрольно-перевірочних заходів волинські податківці встановили 22 факти роздрібної торгівлі підакцизною групою товарів без наявності ліцензій та 7 випадків реалізації і зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка.

Підставою для застосування штрафів стали 5 встановлених фактів реалізації алкоголю і цигарок неповнолітнім. Окрім того, підприємці відповідатимуть і за 40 допущених порушень готівкового обігу, відсутність супровідних документів на підакцизну продукцію, незастосування РРО та невидачу розрахункових документів тощо.

Мораторій на фактичні перевірки бізнесу з питань дотримання норм закону при реалізації підакцизних товарів не поширюється, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області. У податковій службі Волині закликають підприємців бути відповідальними і дисциплінованими платниками.

А небайдужих громадян про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, просимо негайно інформувати за номерами телефонів у м. Луцьк  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Джерело:  Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області
Telegram Channel