Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Рівненщині зазнімкували представників трьох червонокнижних видів, які є сусідами (Фото)

Справжня перната краса!

Фото Петра КАТЕРИНИЧА.

На Рівненщині зазнімкували представників трьох червонокнижних видів, які є сусідами (Фото)

Живуть на піщаній косі протяжністю 200 м

Петро Катеринич поділився результатами вдалого фотополювання на червонокнижних птахів:

«Три червонокнижних види птахів на піщаній косі протяжністю 200 м.

Піщана коса річки Случ поблизу Любикович, що на Рівненщині.

Піщана коса річки Случ поблизу Любикович, що на Рівненщині.

Спостереження 12.06.-16.06.20 показують, що на цій косі проживають три червонокнижних види птахів. Щодня помічав двох пісочників великих (статус-рідкісний), двох дорослих куликів-сорок (статус –вразливий, один із куликів окільцований, повідомив до УЦКП) + принаймні одне пташеня виду, чисельне представництво крячків малих на гніздуванні (статус-рідкісний).

Окрім того, на косі присутні десятки чайок, крячки чорні, помічений пісочник малий, декілька коловодників звичайних та інші види навколоводних птахів. Мушу зауважити, що коса, на жаль, активно піддається антропогенному впливу – на косі відбувається випас домашньої птиці, а неподалік – ВРХ, на косі розташована кошара.

Щодня поруч з косою або безпосередньо на косі помічено присутність значної кількості осіб, що є несприятливим фактором для птахів у гніздовий період. Можливо, варто звернутися до місцевої влади стосовно заборони випасання домашньої худоби на косі у весняно-літній період. Тим більше, що незначні розміри території, де помічена популяція рідкісних птахів, не матимуть впливу на межі пасовиськ», - написав Петро Катеринич.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel