Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Рятувальники Рівненщини одержали сучасне судно на повітряній подушці «Tornado F50 LONG» (Відео)

Нічого собі!

Ілюстративне фото yachtmarket.com.ua

Рятувальники Рівненщини одержали сучасне судно на повітряній подушці «Tornado F50 LONG» (Відео)

Це напрочуд універсальний засіб пересування в екстремальних умовах

Сьогодні, 17 червня, нове потужне рятувальне судно на повітряній подушці «Tornado F50 LONG», яке буде слугувати для порятунку людей на водоймах області, отримали співробітники Служби порятунку Рівненщини.

Передача судна відбувалася на території Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах.
Сучасне судно-амфібію сьогодні передали рятувальникам голова Рівненської ОДА Віталій Коваль спільно із першим заступником голови Рівненської обласної ради Сергієм Свисталюком та начальником ГУ ДСНС України у Рівненській області Сергієм Круком.

«Катер придбано за кошти обласного бюджету. Його виготовили у Миколаєві та коштує засіб 385 тисяч гривень. Приємно відзначити, що українське сучасне судно підсилить роботу рятувальникам на воді та допоможе рятувати життя мешканцям нашої області. Адже розпочався купальний сезон, і, на превеликий жаль, ми вже цьогоріч маємо 8 утоплеників», - зазначив Віталій Коваль.

Судно можна використовувати і на заболочених територіях, узбережжі, снігу та льоду, під час паводків. 

За словами Сергія Крука, плавзасіб «Tornado F50 LONG» повністю укомплектований рятувальним спорядженням. Судно можна використовувати і на заболочених територіях, узбережжі, снігу та льоду, під час паводків і знаходитиметься воно на балансі аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Судно на повітряній подушці цінується в першу чергу за свої амфібійні властивості, завдяки яким його можна використовувати в абсолютно різних цілях. Навесні, влітку і восени його можна використовувати на воді, узбережжі, заболоченій території, під час паводків і т.д., що надзвичайно добре підходить під кліматичні умови та географічні особливості поліського краю.

У зимовий час судно на повітряній подушці прекрасно себе «відчуває» на снігу, на товстому і тонкому льоду, крижаних торосах.

Telegram Channel