Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Небезпечні забавки луцької малечі можуть закінчитися плачевно (Відео)

Подбайте про безпечні канікули Ваших дітей!

Фото: instagram.com/h_lutsk/

Небезпечні забавки луцької малечі можуть закінчитися плачевно (Відео)

Користувачі соціальних мереж обговорюють відео з мережі Іnstagram, на якому хлопчаки стрибають із мосту у Стир

Літо – найбажаніша та найулюбленіша пора для дітей, адже на канікулах, з’являється багато вільного часу. Цей час дітвора прагне провести весело та з користю. Але у цей час діти, які часто залишаються без нагляду дорослих здійснюють досить небезпечні вчинки.

У коментарях до відео йдеться, що у воді залишилася від старого моста арматура і сваї, а ще багато бетонних плит тож безсумнівно, такі витівки є досить небезпечними.

Одні з таких забав розміщеному в Інстаграмі користувачем @h_lutsk викликали дискусію користувачів.  Відео зняте на мосту через Стир у Луцьку, звідки стрибають у воду діти. Очевидно, хлопцям цікаво, чи можна достати до дна.

У коментарях до відео йдеться, що у воді залишилася від старого моста арматура і сваї, а ще багато бетонних плит тож безсумнівно, такі витівки є досить небезпечними.  «Сьогодні когось будуть доставать водолази», - відзначає інчий читач. 

Ну а рятувальники тим часом застерігають: 

Малечі треба нагадати основні правила безпеки, можливо, навіть у формі гри змоделювати певну загрозливу ситуацію і «погратися» з дитиною, що вона буде робити, щоб уникнути небезпеки. Біля телефону чи на іншому видному місці потрібно залишити номери телефонів екстрених служб, батьків, решта контактів, куди дитина зможе зателефонувати у разі загрозливої ситуації. Навіть якщо дитина не вміє повідомити про небезпеку сама, вона зможе дати ці контакти сусідам, котрі обов’язково зателефонують Вам і пояснять, що сталося.

Сірники, запальнички, легкозаймисті речовини треба сховати у недоступному для малечі місці та пояснити, що ігри з ними призводять до трагічних наслідків. Дітям варто повідомити, що заборонено, коли вони самі вдома, користуватися електроприладами, газовими плитами без особливої потреби, адже через власну неуважність діти можуть залишити їх ввімкненими, а це, у свою чергу, спричинить пожежу. Небезпечно для малечі також відчиняти двері незнайомцям. Виходячи з дому, попередьте дитину, хто може повернутися додому і коли, назвіть імена тих, кому можна відчиняти, та наголосіть на дотриманні правил безпечної поведінки.

Якщо ж у літню пору малеча буде проводити свій час, відпочиваючи поблизу водойм, не забудьте пояснити їм такі правила:

купатися у річці чи озері без нагляду дорослих дітям заборонено;

стрибати у воду з дерева, каменю чи іншої височини небезпечно;

щоб не травмуватися під час купання об камінне дно водойми, коряги тощо, дітям дозволено плавати тільки там, де вони та дорослі, котрі за ними стежать у воді, добре знають дно.

Запам’ятайте та навчіть дітей, що відпочивати дозволено тільки на спеціально облаштованих пляжах, де завжди чергують рятувальники, котрі, у разі, якщо щось трапиться, зможуть прийти Вам на допомогу!

У літню спеку добре йти до лісу. Не дивно, що діти також полюбляють такий відпочинок. Розкажіть їм, яких правил безпеки слід дотримуватись у лісових масивах. Зокрема,  для розведення багаття потрібно обрати розчищену ділянку, щоб найближчі дерева знаходились на безпечній відстані від багаття. Обов’язково спостерігайте за полум’ям, а коли залишаєте місце, де розводили багаття, загасіть його та засипте землею чи залийте водою. Зовсім малим дітям заборонено розпалювати вогнище самостійно!

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує: дотримання основних правил безпечної поведінки допоможе уникнути неприємностей та дозволить гарно провести вільний час. Тому, батьки, вкотре нагадайте дітям ці правила та подбайте про безпечний відпочинок Вашої малечі!

Telegram Channel