Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У нас хочуть вирощувати бавовну

З бавовни роблять масло, лимонну кислоту та використовують для виробництва пороху.

Фото agronews.ua.

У нас хочуть вирощувати бавовну

Клімат і температура повітря в південних областях України дозволяють плекати цю культуру

Клімат і температура повітря в південних областях України дозволяє місцевим аграріям вирощувати на полях бавовну. Уже створені спеціальні сорти для створення сировинної бази для Херсонського бавовняно-паперового комбінату. Про це повідомляє agronews.ua.

В Інституті зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України повідомили, що ще недавно херсонські виробники отримували до 94 відсотків природно розкритих коробочок, а деякі сорти досягали і 97 відсотків.

Враховуючи мінімальний урожай сировини і половину розкритих коробочок, можна отримати 200 доларів чистого прибутку з кожного гектара. Це непоганий результат, якщо згадати, що вирощувати продукт можна в солончаках і пісках. 

В цілому збір врожаю до заморозків в області склав 80 відсотків. При цьому на світовому ринку тонна бавовни коштує близько 1800 доларів. На думку експертів, враховуючи мінімальний урожай сировини і половину розкритих коробочок, можна отримати 200 доларів чистого прибутку з кожного гектара. Це непоганий результат, якщо згадати, що вирощувати продукт можна в солончаках і пісках.

Варто відзначити, що з бавовни роблять масло, лимонну кислоту. Також сировину використовують для виробництва пороху та інших речовин.

Однак, аграрії роблять ставку не тільки на бавовну, але і на соняшники. Також в Україні аграрії проявили ініціативу створити свою асоціацію користувачів води, яка брала б на себе контроль за зрошувальними системами для залучення додаткових інвестицій.

Telegram Channel