Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рибалка знайшов 700-річну статую Богородиці

Статуя була зроблена в галісійському готичному стилі, що датує її XIV століттям.

Фото Association for the Defense of Galician Cultural Heritage.

Рибалка знайшов 700-річну статую Богородиці

150-кілограмова гранітна скульптура зображує Діву Марію, яка годує маленького Ісуса

На початку цього місяця рибалка проводив перевіряв наявність форелі в річці Сар біля міста Сантьяго-де-Компостела в Іспанії, коли натрапив на покритий мохом предмет. Виявилося, що це 150-кілограмова гранітна скульптура Діви Марії. Їй може бути більше 700 років, повідомляє news.artnet.com.

«Я помітив, що камінь був квадратним, що дивно для річки, – розповів рибалка Фернандо Брей місцевій газеті «La Voz de Galicia». – Тоді подивився на лінії, на плащ, форму голови і сказав собі: «Тут щось є».

На наступний день Брей повернувся, щоб сфотографувати скульптуру, яка зображує Марію з дитиною та двома ангелами, підвішеними над головою. Зображення він надіслав члену Асоціації захисту глісійської культурної спадщини, який довів інформацію до відома Міністерства культури. Скульптуру було вилучено та доставлено в Музей паломництва в Сантьяго-де-Компостела для аналізу.

Попередні дані свідчать про те, що статуя була зроблена в галісійському готичному стилі, що датує її XIV століттям.


На світлині добре видно, що обличчя статуї пошкоджене.
 

Обличчя Діви Марії та дитини відсутні. Ймовірно, це свідчить про те, що статуя була зумисне пошкоджена. Дослідники вважають, що колись вона прикрашала стіну, зважаючи на те, що в її основі є розетка з чотирма лапками.

«Дослідження повинні сказати нам, чи є це дуже цінна готична статуя, - сказав Роман Родрігес, міністр культури і туризму в Галісії для Guardian. – Але окрім її культурної цінності також потрібно буде спробувати дослідити її історію: як сталося, що протягом століть вона була невідомою, при цьому перебуваючи неподалік міста?»


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel