Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Рівненська громадськість і депутати виступили проти Сергія Шкарлета

«Слуги» просувають колишнього регіонала на посаду міністра освіти і науки.

Фото «Горинь.Інфо».

Рівненська громадськість і депутати виступили проти Сергія Шкарлета

Представники громадськості, освітяни та батьки учнів і студентів підписалися під зверненням до народних депутатів України, в якому висловлено категоричне несприйняття цієї кандидатури на посаду міністра освіти і науки

Як відомо, нинішній ректор Чернівецького Національного технологічного університету Сергій Шкарлет був членом Партії регіонів. У його академічному доробку активісти знайшли плагіат. А це суперечить принципам наукової доброчесності і є зневагою науковців.

Серед підписантів звернення: ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики обласної ради Алла Черній, директор приватної школи «Світло» Сергій Терентьєв, волонтерка благодійного фонду «Скарбниця Надії» Мар’яна Рева, директор агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» Володимир Торбіч, засновниця проєкту «Пузата мама», головний редактор сайту «ЧаРівне» Оксана Кравець, мистецтвознавець, громадський активіст Микола Бендюк, директор ТРК «Ритм», депутат Рівненської міської ради Олександр Курсик, директор Рівненського обласного наукового ліцею-інтернату Наталія Сосюк та інші відомі в краї люди.

Сергій Шкарлет був членом Партії регіонів. У його академічному доробку активісти знайшли плагіат. А це суперечить принципам наукової доброчесності і є зневагою науковців. 

Цю ініціативу вже підтримали також народні депутати України від Рівненщини Олександр Аліксійчук і Сергій Євтушок.

– Моя позиція: я проти цієї кандидатури, яка збурила спільноту науковців та освітян через плагіат у своїй десертаційній роботі, і проти повернення на високі посади людей періоду втікачів Януковича/Табачника, – говорить Олександр Аліксійчук.

Натомість нардеп від «Слуги народу» Дмитро Соломчук заявив, що підтримує цю кандидатуру: «Дану особу погодили ректори вишів України. Я довіряю їх думці. Якщо міністр буде переходити «червоні лінії», чи не виконувати обов’язки – звільнимо».

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel