Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Острозька академія запрошує учасників бойових дій на безоплатне навчання

Меморандум про співпрацю підписали підполковник Андрій Рисюк та професор Ігор Пасічник.

Фото "АрміяInform".

Острозька академія запрошує учасників бойових дій на безоплатне навчання

Усі категорії учасників бойових дій мають право на безоплатне здобуття вищої освіти у цьому престижному виші за обраною спеціальністю

У рамках посилення двосторонньої співпраці між оперативним командуванням «Захід» Збройних Сил України і Національним університетом «Острозька академія» підписано меморандум про співпрацю. Згідно з ним відтепер усі категорії учасників бойових дій мають право на безоплатне здобуття вищої освіти у цьому престижному виші за обраною спеціальністю. Також право на безкоштовне навчання отримали і діти загиблих учасників бойових дій на Сході України.

– Цей меморандум дасть можливість військовослужбовцям безоплатно користуватися правом на навчання в одному з найкращих університетів України. І це стане добрим прикладом для інших вишів у контексті реалізації пільг, гарантованих державою, для учасників АТО/ООС та членів їхніх родин, – говорить старший офіцер відділу цивільно-військового співробітництва підполковник Андрій Рисюк, який за дорученням командувача військ ОК «Захід» підписав цей документ.

Спеціально для військових викладачі готові розробити додаткові онлайн-програми, щоб вони могли одночасно служити і навчатися.

В умовах протидії COVID-19 в Острозькій академії використовують різні сучасні види навчання. А спеціально для військових викладачі готові розробити додаткові онлайн-програми, щоб вони могли одночасно служити і навчатися. Крім того, оперативне командування «Захід» відпрацювало алгоритм співпраці з Київським військовим ліцеєм імені Івана Богуна щодо супроводу дітей, батьки яких загинули на Сході України, до вступу в цей вищий навчальний заклад.

– Ми надаємо освітні послуги тим, хто бажає підвищити свій рівень і здобути магістерський, докторський чи бакалаврський ступінь, - зазначив ректор Національного університету «Острозька академія», Герой України, професор Ігор Пасічник. – Ми уже маємо такі меморандуми на рівні окремих військових частин. На сьогодні у нас безоплатно навчається майже 100 студентів, які мають статус учасника бойових дій. Торік ми випустили першу групу таких кваліфікованих спеціалістів. Цими днями готуємося привітати із завершенням навчання чергову групу військовослужбовців.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel