Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Звиняченські медики з нагоди професійного свята отримали подарунки

Колектив Звиняченської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Звиняченські медики з нагоди професійного свята отримали подарунки

Невеликий колектив опікується здоров’ям 2445 дорослих жителів дев’яти сіл, 497 дітей до 14 років, 118 – від 15 до 18 років

До 1974-го року в Звинячому була  дільнична лікарня з рентген-устаткуванням і фізкабінетом, стаціонарним відділенням на 25 ліжкомісць. Люди  називали її своєю, а на посаді головного лікаря хвалили Івана Пінчука, на жаль, уже покійного.   

Тоді багато кому з нинішніх мешканців сіл Звиняченської, Вільхівської й Новосілківської сільських рад не треба було їхати в райцентр за новонародженими донечками й синочками, бо в медзакладі  було й пологове відділення. У ньому, до слова, народилася й Звиняченський сільський голова Тетяна Панасюк (у дівоцтві Калитка).

Сьогодні жителі Звинячого й Красова, Новосілок, Мислинь і Ковбані, Вільхівки, Ярівки, Софіївки й Діброви, що відносяться до названих вище рад, своє здоров’я довіряють працівникам Звиняченської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Сьогодні жителі Звинячого й Красова, Новосілок, Мислинь і Ковбані, Вільхівки, Ярівки, Софіївки й Діброви, що відносяться до названих вище рад, своє здоров’я довіряють працівникам Звиняченської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. Щоправда,  дехто уклав декларації зі сімейними лікарями обласного центру, але до Луцька далекувато, якщо перша допомога потрібна негайно. В ній працівники амбулаторії не відмовили односельцям,  яким були потрібні постійні консультації, тести, щоб перебороти й  коронавірус.

Невеликий колектив опікується здоров’ям 2445 дорослих жителів дев’яти сіл, 497 дітей до 14 років, 118 – від 15 до 18 років. Імідж своєї команди  в білих халатах невтомно  завідувачка Звиняченської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Людмила Корнійчук і сімейний лікар Наталія Ройко. Звиянченцям пощастило, бо мають  хоч приїжджого,  зате «свого» стоматолога. Хвалять, що добре знає ювелірну роботу дантиста  єдиний чоловік у колективі Олександр Процан. Багато років поспіль люди дякують за безвідмовність у медичній допомозі фельдшерці Оксані Пальчук, акушерці Надії Прокопчук, сестрі  медичній Людмилі Бачок, сестрі медичній патронажній Оксані Джиквас, сестрі медичній фізкабінету Аллі Хом’як. Завжди приязною усмішкою зустрічає хворих лаборантка Євгенія Зубко. А щоб в амбулаторії було всюди чисто, про це дбає техпрацівниця Людмила Павлина.

У жителів села Красова повагу здобула завідувачка ФАПу цього села Галина Гомон. У свій час, коли на заслужений відпочинок пішла її попередниця Катерина Біланчук, Галина Василівна зважила на прохання лідери Звиняченської територіальної громади Тетяни Панасюк: залишила роботу в Луцьку, аби без медичної допомоги її односельчани  не почувалися залишеними напризволяще.

Напередодні Дня медичних працівників  Тетяна Панасюк і депутати Звиняченської сільської ради, депутатка районної ради Оксана Камоцька вирішили придбати за кошти з сільського бюджету 18 м’яких крісел в амбулаторію і 3 – у фельдшерсько-акушерський пункт. Таке рішення, яке засвідчує турботу про селян, назвав гідним для наслідування голова районної ради Тарас Щерблюк.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel