Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Камінь-Каширщині вшанували жертв війни в Україні

Вшанували героїчний подвиг захисників хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятних знаків часів Другої світової війни.

Фото з сайту Камінь-Каширської РДА.

На Камінь-Каширщині вшанували жертв війни в Україні

22 червня в Україні – історичний день глибокої скорботи. Український народ віддає данину пам’яті своїм синам і дочкам, життя яких обірвала Друга світова війна, згадує жертв нацизму та висловлює вдячність воїнам-визволителям

Сьогодні керівництво Камінь-Каширського району та міста спільно з представниками ветеранських організацій вшанували героїчний подвиг захисників хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятних знаків часів Другої світової війни. Так, у меморіальних заходах взяли участь: голова районної ради Віктор Сус, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, заступник міського голови Микола Шворак, голова Камінь-Каширського районного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Віталій Нестерук і голова районної ради ветеранів війни та праці Іван Грисюк. Про це повідомляє сайт Камінь-Каширської райдержадміністрації.

У цей глобальний конфлікт було втягнуто понад 60 країн.

Друга світова війна – найкривавіший конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам’ятають і згадують в усьому світі, адже в цей глобальний конфлікт було втягнуто понад 60 країн.

За даними українських істориків, прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять 8 – 10 мільйонів осіб, загальні демографічні – більш як 13 мільйонів. Тому щороку 22 червня відзначають День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Telegram Channel