Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Після невдалого гніздування у Польщі народжена на Рівненщині кулик-сорока Настя здійснила мандрівку на Батьківщину (Фото)

Все неодмінно налагодиться!

Фото зі сторінки Максима Гаврилюка у Facebook.

Після невдалого гніздування у Польщі народжена на Рівненщині кулик-сорока Настя здійснила мандрівку на Батьківщину (Фото)

Вона відвідала місця народження неподалік м. Сарни, після чого ще злітала на р. Прип'ять у Білорусь та повернулась назад

Орнітолог Максим Гаврилюк виклав у Facebook захопливу розповідь про самицю кулика-сороки на ім'я Настя:

«Раніше вже були дописи про цю самку кулика-сороки (Настя), яка народилась в Україні, гніздилась в цьому році у Польщі, де отримала передавач. Гніздування було невдалим - кладку змило повінню у травні. На початку червня Настя залишила самця та свою гніздову територію і здійснила мандрівку на Батьківщину! Вона відвідала місця народження неподалік м. Сарни, після чого ще злітала на р. Прип'ять у Білорусь та повернулась назад. 

Вона відвідала місця народження неподалік м. Сарни, після чого ще злітала на р. Прип'ять у Білорусь та повернулась назад. 

Цей випадок цікавий також тим, що в черговий раз доводить, що зустріч статевозрілого птаха у гніздовий період ще зовсім не доводить його факт гніздування у даному місці», - йдеться у дописі Максима Гаврилюка.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel