Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пенсії в Україні призначатимуть автоматично

Заявки на оформлення пенсії онлайн подали 356 майбутніх пенсіонерів.

Фото Регион Online.

Пенсії в Україні призначатимуть автоматично

З допомогою нової послуги українцям будуть призначати пенсії при досягненні відповідного віку

Пенсійний фонд запустив поки що в тестовому режимі послугу автоматичного призначення пенсії. Про це повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики в понеділок, 22 червня. Нововведення з'явиться на сайті електронних послуг ПФУ, в його рамках будуть використовувати кваліфікований електронний підпис, повідомляє «Дзеркало тижня». З допомогою нової послуги українцям будуть автоматично призначати пенсії при досягненні відповідного віку з урахуванням даних, заздалегідь поданих до ПФУ громадянами.

З допомогою нової послуги українцям будуть автоматично призначати пенсії при досягненні відповідного віку з урахуванням даних, заздалегідь поданих до ПФУ громадянами.

Щоб скористатися пропозицією потрібно заповнити атрибути анкети-заяви, прикласти скан-копії документів, підписати анкету-заяву КЕП і відправити її в територіальний орган Пенсійного фонду.

У відомстві уточнили, що з моменту запуску сервісу заявки подали вже 356 майбутніх пенсіонерів. Найближчим часом послугу відкриють для користувачів порталу ПФУ, у яких немає електронного підпису. Вони зможуть подати необхідні документи з допомогою банківської ідентифікації (BankID).

Telegram Channel