Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Лісівники Маневиччини маринують часник

Екзотична приправа.

Фото lisvisnyk.com.ua.

Лісівники Маневиччини маринують часник

Закривають небагато, бо страва ця досить дорога

У консервному цеху ДП «Маневицьке ЛГ» часник маринують у баночках і закликають: «Просто додайте його до страв – і вони одразу набудуть особливих ноток та неповторного смаку». Про це інформує всеукраїнський журнал «Лісовий вісник».

Директор ДП «Маневицьке ЛГ» Володимир Радіон і начальниця консервного цеху Галина Зінич секретного рецепту не розкривають, однак про деякі особливості все ж розповідають.

 

 «Часник закриваємо у червні. Він має бути молочної стиглості: обов’язково молодий, із тоненькою шкірочкою. Бо якщо шкірочка буде твердою, смачної закрутки не ви­йде. Закриваємо небагато, бо страва ця досить дорога, – зізнається Галина Федорівна.

«Часник закриваємо у червні. Він має бути молочної стиглості: обов’язково молодий, із тоненькою шкірочкою», – зізнається Галина Федорівна.

Крім того, що маринований часник смачний, на відміну від багатьох інших овочів, що піддавалися такому виду обробки, він абсолютно не втрачає цінних властивостей. У ньому, як і раніше, у великих кількостях містяться такі корисні інгредієнти, які мають антивірусні властивості. Ці ж речовини одночасно допомагають боротися зі шкідливим холестерином в організмі. Саме з цієї причини маринований часник обов’язково рекомендують включати в повсякденний раціон людям, які схильні до регулярних застудних захворювань. Також часник у маринаді є чудовим профілактичним засобом проти серцевих і судинних захворювань.

«Корисним цей овоч робить його невелика калорійність. Наприклад, в 100 г плоду міститься всього лише 44 з половиною кілокалорії. Тому часник під маринадом можна без побоювання включати в меню тим, хто перебуває на дієті, – зауважує Галина Богданівна. – Але треба пам’ятати, що часник є низькокалорійним лише в невеликих кількостях, інакше він тільки додає апетиту».

Telegram Channel