Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Наші сусіди почали вирощувати ківі

Вирощування екзотичної рослини стало можливим завдяки новим українським адаптованим сортам.

Фото agronews.ua.

Наші сусіди почали вирощувати ківі

Цього року збільшилися площі під вирощування такої донедавна екзотичної культури як ківі

Посадки ківі з’явилися вже не лише на півдні України та на Закарпатті, але й на Львівщині. Про це повідомляє agronews.ua.

В Україні широке вирощування ківі стало можливим завдяки новим українським адаптованим сортам цієї рослини. У 2019 році український селекціонер із Закарпаття Генріх Стратон отримав перші плоди нового сорту ківі «Карпат Стратона Аурум». У 2020 році його вже вирощують по всій Україні.

Так, закладено насадження на Херсонщині та Дніпропетровщині. Також, екзотичний фрукт почали вирощувати на Львівщині. Оскільки ківі – це ліана, її вирощують у спецільній огорожці. На півдні України ківі приживається дуже добре, повідомляють фермери та садівники.

Оскільки ківі – це ліана, її вирощують у спецільній огорожці. На півдні України ківі приживається дуже добре, повідомляють фермери та садівники. 

«Саджанців прижилися. Один правда тріснув через зворотні приморозки у першу весну. Ну то я не уважний. Щільно обмотав плівкою місце розколу і все зрослося. Крім тирси в прикореневій зоні на зиму не приховував. Хіба що, снігу побільше підсипали, щоб сокорух під час відлиг не починався. Ну і крапельний полив по ділянці. Сподіваюся спробувати плоди в цьому сезоні», – написав фермер з Дніпропетровщини Павло Дементій.

А у садівниці Ольги Литвин зі Львівщини ківі з 10 червня цього року зацвів.

Це вже друге цвітіння рослини. У минулому році львівське ківі дало перші плоди. Як каже Ольга, плоди були менші за магазинні, але солодкі та смачні.


У Ольги Литвин зі Львівщини ківі зацвів на початку червня.
 
Telegram Channel