Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Іздрик зіграв головну роль у тизері до фільму Ірини Цілик

- Хімія людських стосунків – єдине, що важить у цьому світі, - каже письменник.

Відеокадр.

Іздрик зіграв головну роль у тизері до фільму Ірини Цілик

“Я і Фелікс” — це історія дорослішання Тимофія. Серед усіх, хто був з ним поруч, особливо вирізнявся Фелікс — близький друг його бабусі, глибоко травмований досвідом війни колишній контррозвідник і солдат ГРУ. Дружити з такими людьми небезпечно та весело. Як і рости в 90-х загалом

Фільм Ірини Цілик за мотивами роману Артема Чеха. Одну із головних ролей, Фелікса, у тизері зіграв український письменник Юрій Іздрик. Восьмирічного хлопця Тимофія грає син режисерки Андрій. Чи гратимуть вони у фільмі, стане відомо після проведення кастингу. Продюсери — Володимир Яценко («Додому», «Дике поле») та Анна Соболевська («Додому»). Виробництво «Я і Фелікс» здійснюватиме кінопродакшен ForeFilms. Зйомки заплановані на осінь 2020 року.

- Якщо коротко, Artem Cheh написав нову книжку, - пише Ірина Цілик на своїй сторінці у Фейсбук. - Я хочу зняти за мотивами його роману кіно і тому разом з ForeFilms (Limelite) подала сценарій ігрового повнометражного фільму «Я і Фелікс» на конкурс Держкіно. А поки що ми зняли тизер, і в ньому – сюрприз: наш Андрій та дорогий Іздрик. (Суцільний фемілі-бізнес, коротше).

- Хімія людських стосунків – єдине, що важить у цьому світі, - каже письменник.

Якщо так подумати, я найбільше люблю кіно за можливість гратися в будь-які ігри. І як вигадливо цього разу тасується колода. А коли я побачила хімію між партнерами Андрієм та Іздриком на знімальному майданчику, то вже тільки заворожено за ними спостерігала.

І команда! У нас збирається фантастична команда. Продюсери – Vladimir Yatsenko і Anna Sobolevska, оператор-постановник – Tsvetkov Slava, художник-постановник –Vlad Одуденко, режисер монтажу – Ivan Bannikov, художниця з костюмів – Svitlana Tsilyk. Звукорежисером у нас буде Sergiy Stepansky, а музику до цього відео написав Ptakh, Антон Дегтярьов (Anton Dehtiarov). Над корекцією кольору наш оператор трохи поворожив за допомогою Marina Tkachenko. Локації для зйомок допомагав шукати Егор Скалыга (а ще щиро дякую черкащанину Захару Колісніченко, який вигулював нас «стежками Чеха»). Всякі цікаві штуки і робочі плеєри-магнітофони збирала реквізиторка Анна Сурикова. А також з нами – диво-жінка Romana Batrak, яка займається SMM. Ну і не тільки, команда потихеньку розростається, і я дуже сподіваюся, що далі буде.

- З Iryna Tsilyk ми приятелюємо вже купу років, - ділиться враженнями Юрій Іздрик. - З її чоловіком Artem Cheh знаємося теж доволі давно. А з їхнім афігенним сином Андрієм я познайомився лише цього літа на знімальному майданчику майбутнього фільму «Я і Фелікс», у якому «Фелікс» – це я, а «Я» – власне Андрій (і значною мірою його батьки теж, про що читайте у пості Iryna Tsilyk). Ми познайомились і відразу заприятелювали. Отже кіно буде. Кіно буде, бо show must go on, бо хімія людських стосунків – єдине, що важить у цьому світі, бо з минулим конче поквитатися бодай сьогодні.

Кіно буде, бо є чудова команда (про персоналії – також у пості Ірини), і всі разом ми вже спромоглися на тизер, який і пропонується вашій увазі.

Люблю, дякую, бажаю успіху. Бо вже як show must go on, то є сенс його робити власноруч.

 

Telegram Channel