Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На переслідування Порошенка щомісяця витрачається 5 мільйонів гривень (відео)

95 слідчих задіяні у фейкових кримінальних провадженнях, де фігурує лідер опозиції.

Фото Главком.

На переслідування Порошенка щомісяця витрачається 5 мільйонів гривень (відео)

У 5 мільйонів гривень щомісяця обходяться платникам податків прокурори та слідчі ДБР, які ведуть «справи Порошенка», за рік це 60 мільйонів

Прокурори, які задіяні у розслідуванні так званих «справ» проти п’ятого Президента Петра Порошенка, обходяться платникам податків у майже 2 мільйона гривень щомісячно. А слідчі ДБР – у майже 3 мільйони гривень. Такі дані оприлюднив відомий блогер Андрій Луганський, який проаналізував інформацію про заробітні плати правоохоронців з ОГПУ та ДБР, залучених до понад двох десятків проваджень.

За рік це 60 мільйонів. 

«27 кримінальних справ розслідуються по відношенню до Петра Порошенка – п'ятого Президента України. За моєю інформацією, Генеральна прокуратура задіяла в цих кримінальних справах 41 прокурора, які обходяться нам, лише у вигляді заробітних плат без премій в місяць в 1 962 151 гривню. Що в рік становить 23 545 803 гривні. Державне бюро розслідувань задіяло 54 слідчих, які обходяться нам у вигляді заробітних плат в 2 983 301 гривню. Що в рік складає 35 799 608 гривень», - зазначає Луганський.

Таким чином, підсумовує Луганський, за рік, протягом якого тривають переслідування  Порошенка, тільки на оплату праці силовиків було витрачено 60 мільйонів гривень платників податків – не враховуючи премій.

Інформація отримана на основі аналізу декларацій про доходи, які є у публічному доступі, та ухвал суду, де вказані прізвища слідчих і прокурорів.

 

Telegram Channel