Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
П`ятнадцять  ОТГ отримають по 10 тисяч євро на закупівлю спецобладнання добровольцям-рятувальникам

Поляки готові надавати інформацію, проводити навчальний процес, зокрема, наші добровольці уже їздили в Польщу на навчання – проводився вишкіл між українцями та поляками.

П`ятнадцять ОТГ отримають по 10 тисяч євро на закупівлю спецобладнання добровольцям-рятувальникам

Громади із Волинської області стали учасниками проекту «Зміцнення потенціалу добровільчих пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області»

З 54 громад області було відібрано 15, в тому числі це: Устилузька (Володимир-Волинський район), Поромівська, Павлівська, Литовезька, Іваничівська (Іваничівський район), Любомльська і Рівненська (Любомльський район). Зі сторони Польщі учасниками проекту стали 32 гміни Люблінського воєводства, пише Кордон.

Голова Поромівської ОТГ Євгеній Недищук повідомив Кордону: кожна з громад отримує 10 000 євро для придбання обладнання для випадків виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах, доступ до інформації та міжнародних навчань з порятунку постраждалих при ДТП сертифікованими спеціалістами.

Поляки готові надавати інформацію, проводити навчальний процес, зокрема, наші добровольці уже їздили в Польщу на навчання – проводився вишкіл між українцями та поляками.

«Кошти отримуються у співфінансуванні: від української сторони тисяча євро, від польської – 9, адже проект їхній. Проект передбачає зміцнення матеріально-технічної бази рятівної служби.

Поляки готові надавати інформацію, проводити навчальний процес, зокрема, наші добровольці уже їздили в Польщу на навчання – проводився вишкіл між українцями та поляками. Все це – на добровільних засадах самих бажаючих рятівників, які хочуть навчатися», – каже Євгеній Недищук.

Як розповів Недищук, проект декларує в собі закупівлю дорожньо-рятувального обладнання, яке необхідне під час ДТП на дорогах чи в екстренних випадках. Це гідравлічні лещата та ножиці, гідравлічні домкрати, спеціальна болгарка, пилка, пневматичні комплекти для підйому пошкоджених автомобілів та медичні сумки для надання невідкладної допомоги.

«Сьогодні, 23-го червня на приміщенні Поромівської сільської ради була встановлена табличка, яка інформує про цю подію. Поромівська громада – одна з 15 ОТГ Волині, які були відібрані для участі в проекті», – пише він на своїй сторінці у фейсбуці.

Також навчання в рамках проекту проходили в Луцьку, розповів голова Поромівської ОТГ.

«Такий підрозділ буде у Поромові: наразі тривають роботи з підготовки приміщення. Затримується передача спецтранспорту з польської сторони через карантин, проте, чекаємо.

Спецтранспорт підрозділу базуватиметься в гаражі Поромівського ліцею, адже він поділений наполовину. Із Поромівської ОТГ 8 добровольців виявили бажання стати рятувальниками, це звичайні люди, водії, фермери…», – підсумував Євген Недищук.

Волинська область та Люблінське воєводство співпрацюють через те, що являються прикордонням.

Проект співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми Tранскордонного Cпівробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.  Загальна вартість проекту – 712 379,46 €, з них 641 141,51 € (90%) – грант ЄС та 71 237,95 € (10%) – кошти бенефіціарів.

Telegram Channel