Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Раді зареєстрували законопроект про вступ дітей з окупованих територій до вишів без ЗНО

Як зазначається у пояснювальній записці, вносяться зміни до закону "Про вищу освіту".

Фото УНН.

У Раді зареєстрували законопроект про вступ дітей з окупованих територій до вишів без ЗНО

Запроваджено можливість вступу за вступними іспитами в межах установлених квот для вступників, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія та територія населених пунктів на лінії зіткнення, до усіх закладів вищої освіти

У Верховній Раді зареєстрований президентський законопроект про вступ дітей з окупованих території до вищих навчальних закладів без ЗНО. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт ВРУ.

Так, законопроект №3734 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, а також інших категорій осіб)» визначений Президентом як невідкладний.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект вносить зміни до закону «Про вищу освіту», що розширять можливості для вступу до закладів вищої освіти вступників з тимчасово окупованої території та населених пунктів на лінії зіткнення, а також інших окремих категорій осіб.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект вносить зміни до закону «Про вищу освіту».

«Законопроект врегульовує питання участі у конкурсі за результатами вступних іспитів з конкурсних предметів у закладі вищої освіти в межах установлених квот прийому до закладів вищої освіти (наукових установ) України для дітей військовослужбовців, учасників бойових дій, співробітників Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, які загинули під час виконання службових обов’язків, та дітей медичних працівників, померлих під час виконання обов’язків з протидії розповсюдженню коронавірусної хвороби», - йдеться у документі.

На сьогодні вступ за квотою передбачено лише для вступників, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія АР Крим та міста Севастополя до уповноважених закладів вищої освіти.

Telegram Channel