Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Будинки по 300 «квадратів» і по пів гектара землі: розслідування про статки українських єпископів

Журналісти зібрали інформацію з офіційних реєстрів про доходи понад 200 представників вищого духовенства.

Фото «Слідства.Інфо».

Будинки по 300 «квадратів» і по пів гектара землі: розслідування про статки українських єпископів

Найбільше багатство сколотили священники з УПЦ МП

Кожен п'ятий єпископ Української православної церкви Московського патріархату володіє будинком площею понад 300 квадратних метрів, говориться в розслідуванні «Слідства.Інфо». Про це інформує «Дзеркало тижня».

Журналісти зібрали інформацію з офіційних реєстрів про доходи понад 200 представників вищого духовенства трьох українських церков. За їхніми даними, в Українській греко-католицькій церкві такі маєтки має кожен шостий, а в Православної церкви України - кожен дев'ятнадцятий.

Також журналісти підрахували, що кожен п'ятий архієрей ПЦУ і УПЦ МП не має власного житла. В УГКЦ таких приблизно третина.

Нерухомість: єпископ УПЦ МП в середньому володіє 230 квадратами нерухомості, УГКЦ - понад 190 квадратних метрів, ПЦУ - майже 114 квадратів.

Також вдалося встановити, скільки в середньому припадає землі і нерухомості на одного представника вищого духовенства трьох церков. Нерухомість: єпископ УПЦ МП в середньому володіє 230 квадратами нерухомості, УГКЦ - понад 190 квадратних метрів, ПЦУ - майже 114 квадратів. Землі: єпископи УПЦ МП і ПЦУ в середньому мають по півгектара землі, а єпископ УГКЦ - вдвічі менше.

 

 

Telegram Channel