Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На трьох водіїв маршруток з Волині та трьох рівненських таксистів склали протоколи у Рівному

Правоохоронці шоферів притягнуть до відповідальності за порушення умов карантину та за відсутність ліцензій.

Фото Суспільного.

На трьох водіїв маршруток з Волині та трьох рівненських таксистів склали протоколи у Рівному

Про адміністративну відповідальність їм повідомили у зв'язку з тим, що вони порушують вимоги карантину

Патрульні та працівники Укртрансбезпеки у Рівному влаштували показовий рейд. Аби люди бачили, як проходить робота, – запросили Суспільне це висвітлити.

Патрульні та представник Укртрансбезпеки слідкували за дотриманням карантинних заходів, дивились документи і технічний стан транспорту, перевіряли, чи пасажирів не більше, ніж сидячих місць, чи був антисептик та чи усі їхали в масках. У місті працювало три екіпажі. Зупиняли міські, приміські та міжміські маршрутки. Кажуть: найкраще перевіряти – на кінцевих зупинках.

У місті працювало три екіпажі. Зупиняли міські, приміські та міжміські маршрутки. Кажуть: найкраще перевіряти – на кінцевих зупинках.

«Щоб пасажирів не було, бо вони обурюються, коли зупиняють і їм не виходить доїхати. Хтось в лікарню спішить, хтось на роботу. Хтось на маршрутку запізнюється, хтось на поїзд, – розповідає інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Василь Случик.

На автостанції «Чайка» правоохоронці помітили один автобус із пасажирами, але без водія, на автовокзалі – маршрутку «Рівне-Цумань». Таким заборонено заїжджати на Рівненщину, – пояснює в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Костянтин Семенюк. За його словами правоохоронці виявили три автобуси, що курсували з Волинської області до Рівного. Штраф, який загрожує водіям, складає від 17 до 34 тисяч гривень. Визначає таке покарання суд.

 

 За його словами правоохоронці виявили три автобуси, що курсували з Волинської області до Рівного. Штраф, який загрожує водіям, складає від 17 до 34 тисяч гривень. Визначає таке покарання суд.

Водій Анатолій Ковальчук розповів, що його про заборону ніхто не повідомляв. «Вчора і сьогодні автобуси йшли. Наскільки я знаю, я нічого не порушив. А те, що вони якийсь наказ чи постанову прийняли, то мене ніхто не інформував».

З вівторка, 24 червня, на Волині посилили карантин. Як роз’яснила заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак, залишили лише внутрішньообласні рейси та міжнародні – до Польщі.

Заступник начальника управління Укртрансбезпеки в Рівненській області Тарас Наконечний розповів, що за цей період склали три матеріали через перевезення пасажирів без ліцензії.

«Були перевірені маршрутні транспортні засоби. Під час перевірки виявлені незначні порушення – відсутня візуальна інформація, деякі документи. Але в загальному перевізники, які виконують регулярні перевезення, максимально дотримуються вимог законодавства.

Telegram Channel