Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Які штрафи чекають на волинських збирачів чорниці

Лікувальна ягода, зібрана таким пристроєм, обійдеться дуже дорого…

Фото wz.lviv.ua.

Які штрафи чекають на волинських збирачів чорниці

Лісівники нагадують: збирання ягід механічними чи ручними пристроями – заборонено..Дозволено тільки руками

«Гребінка (на фото) – одна з найпоширеніших пристроїв, який використовують збирачі ягід. Шкода для ягідника від цього завдається значна: підривається коренева система, яка відновлюється лише через п’ять років. Якщо підривати гребінками щороку, то згодом ягідник просто пропадає.

Не зупиняють людей навіть штрафи. Хоча для недобросовісних збирачів, які порушили закон вперше, ми проводимо профілактичну бесіду та вилучаємо знаряддя заготівлі», – роз’яснює інженер з охорони і захисту лісу ДП «Колківське ЛГ» Сергій Оксенюк.

Шкода для ягідника від гребінки завдається значна: підривається коренева система, яка відновлюється лише через п’ять років.

«Штраф за використання гребінки чи біраха невеликий, всього 51 грн, але не варто нехтувати законом, адже лісові охоронці мають право за кожен зібраний гребінкою кілограм чорниць додатково нарахувати 177 грн заподіяної лісовим угіддям шкоди. Тож людині, яка назбирала 10 – 20 кілограмів, відповідно це обійдеться дорого, а таке збирання лісових дарів стане збитковим», – розповідає головний лісничий підприємства Руслан Люшук.

На збирачів таким способом чекає штраф. Фото volyninfo.com
На збирачів таким способом чекає штраф. Фото volyninfo.com

 Дорогі громадяни, вкотре закликаємо вас дотримуватися законів під час збирання дарів лісу. Бажаємо, щоб лісові ягоди смакували вам не один рік і приносили користь здоров’ю та сімейному бюджету.

Бережімо ягідники!

Пресслужба ДП «Колківське ЛГ».

Telegram Channel